Lisa Stel

Lisa-Stel

Lisa Stel is 27 jaar oud en Oprichter en eigenaar van 'Lisa goes Vegan' en ' Smarter Food Choices'

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

De 27-jarige Lisa Stel is een van de toonaangevende social media influencers t.a.v duurzaamheid en bewuster (planaardig) eten. Op een innemende, inspirerende, ongedwongen en vooral positieve manier laat zij o.a. haar tienduizenden social media volgers zien hoe je met heerlijk vegan eten en een bewuste levensstijl een significante individuele bijdrage kan leveren aan duurzaamheid. Daarbij adresseert ze onderwerpen als de voetafdruk van eten, circulariteit, impact van consumptie, dierenwelzijn, klimaatverandering op een buitengewoon toegankelijk toon, die haar jonge (maar ook oudere) volgers en lezers aanzet tot duurzame keuzes. Lisa’s primaire boodschap is dat een duurzame levensstijl niets wegneemt, maar voegt juist veel toevoegt: lekkerder eten, een gezonder en vitaler leven, sterkere bewustzijn van en connectie met van je omgeving, etc. Dat doet ze niet door haar boodschap op een prekerige manier te verkondingen maar vooral door het goede voorbeeld te laten zien: leading by example. Daarbij benadrukt ze de impact die je als individu kan maken, elke dag weer, bij elke aankoop en elke maaltijd. Haar positieve grondhouding weerhoudt haar er niet van zwaardere issues te adresseren en daar een actieve bijdrage te leveren, bijv. t.a.v. dierenwelzijn en klimaat. Dit komt o.a. tot uitdrukking in haar werk voor Wakker Dier, Kies Voor Klimaat, haar bijdrage aan Anonymous For The Voiceless en samenwerking met de Green Protein Alliance.

Doel

Ondanks haar brede visie op duurzaamheid ligt haar passie bij gezond, duurzaam, lekker, plantaardig eten met oog voor dierwelzijn en mensenrechten. Dit komt niet alleen tot uitdrukking via social media (o.a. Instagram account @lisagoesvegan met 44 duizend geëngageerde volgers) maar ook in de vele interviews op televisie (recentelijk bij Koffietijd). in bladen en andere publicaties. Daarnaast is haar boek ‘Lisa Goes Vegan’ verkozen tot het beste vegan kookboek van 2017 (inmiddels 3rde druk). Verder organiseert ze vakanties, geeft ze lezingen en workshops om kennis te maken met plantaardig en duurzaam eten. Om haar duurzame impact verder te vergroten heeft Lisa eerder dit jaar een nieuw bedrijf opgericht: Smarter Food Choices (www.smarterfoodchoices.org). Naast particulieren wil ze nu ook haar aandacht richten op bedrijven en overheidsinstellingen. Lisa’s Smarter Food Choices heeft als doel organisaties te ondersteunen om in kantines en bedrijfsrestaurants de transitie te maken naar duurzamer, gezonder, eerlijker én lekkerder eten voor tevreden medewerkers en een duurzame aarde. Momenteel werkt ze aan haar nieuw boek vol simpele en lekkere duurzame vegan gerechten.

Actief bij

'Lisa goes Vegan' en ' Smarter Food Choices'

Rol binnen initiatief

Lisa heeft zowel 'Lisa goes Vegan' en ' Smarter Food Choices' geinitieerd, opgericht en verder uitgebouwd. Beide initiatieven zijn erop gericht de bewustwording rondom eten en duurzaamheid bij particulieren en bedrijven te vergroten.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.lisagoesvegan.com