
Lisa Stel is 29 jaar oud en Oprichter en eigenaar
Thema
Bewustwording en educatie
Initiatief
Met onze dagelijkse voedselkeuzes, kunnen we een enorm (positief) verschil maken. Niet alleen voor onze gezondheid en de dieren, maar ook voor onze aarde en directe leefomgeving. Op een inspirerende en vooral positieve manier laat Lisa Stel (1990) bekend van het platform Lisa goes Vegan, aan haar tienduizenden volgers zien hoe je met jouw voedingspatroon (vaker plantaardig eten) en andere alledaagse keuzes een groot positief effect teweeg kan brengen. Daarbij adresseert ze onderwerpen als de voetafdruk van eten, dierenwelzijn, circulariteit, mensenrechten en klimaatverandering op een toegankelijk toon, die haar volgers en lezers aanzet tot duurzame keuzes. Zowel in de supermarkt (consument), als op het werk (cateraars) en bij overheids- en onderwijsinstellingen (kinderen).
Doel
De missie van Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices? Plantaardig eten voor een groot publiek toegankelijk en aantrekkelijk maken op elke mogelijke manier. Ze zet zich dagelijks in om de transitie naar een gezonder, lekkerder en duurzaam voedselpatroon in Nederland (en ook wereldwijd) te versnellen. Met haar website, twee bekroonde kookboeken (Award voor Beste Vegan Kookboek '18 en '19 ), workshops, lezingen op congressen, receptontwikkeling, interviews en samenwerkingen met verschillende grotere cateraars en restaurants zet ze plantaardig eten op de kaart. Momenteel komt er een grote samenwerking aan met een
Met Smarter Food Choices adviseren en begeleiden ze bedrijven, cateraars, festivals(!) en overheidsinstellingen in het verduurzamen en gezonder maken van het voedselaanbod. Middels tientallen tastings voor honderden mensen, receptontwikkeling (Lisa's gerechten in bijna 200 bedrijfsrestaurants door heel Nederland) en de Food Lab Experience wordt een groot publiek bereikt en wordt de impact verder vergroot.
Actief bij
Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices
Rol binnen initiatief
Lisa is oprichter van zowel 'Lisa goes Vegan' als ' Smarter Food Choices' en samen met Carlos heeft ze SFC verder uitgebouwd. Met haar grote bereik op social media, kookboeken, consultancy en samenwerkingen met verschillende grote organisaties draagt zij een actieve rol in de transitie naar een gezonder, duurzaam voedselsysteem in Nederland. Met beide initiatieven gaat het -naast de bewustwording rondom eten en duurzaamheid vergroten- ook om particulieren, grotere organisaties en sectoren te activeren en daadwerkelijk vervolgstappen te zetten. Want juist in deze tijd is het ontzettend belangrijk dat we naar een gezond en houdbaar voedselsysteem toe bewegen.
Vanuit welke rol
Zelfstandig ondernemer (ZZP)