Lisa Stel

Processed with VSCO with a6 preset

Lisa Stel is 29 jaar oud en Oprichter en eigenaar

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Met onze dagelijkse voedselkeuzes, kunnen we een enorm (positief) verschil maken. Niet alleen voor onze gezondheid en de dieren, maar ook voor onze aarde en directe leefomgeving. Op een inspirerende en vooral positieve manier laat Lisa Stel (1990) bekend van het platform Lisa goes Vegan, aan haar tienduizenden volgers zien hoe je met jouw voedingspatroon (vaker plantaardig eten) en andere alledaagse keuzes een groot positief effect teweeg kan brengen. Daarbij adresseert ze onderwerpen als de voetafdruk van eten, dierenwelzijn, circulariteit, mensenrechten en klimaatverandering op een toegankelijk toon, die haar volgers en lezers aanzet tot duurzame keuzes. Zowel in de supermarkt (consument), als op het werk (cateraars) en bij overheids- en onderwijsinstellingen (kinderen).

Doel

De missie van Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices? Plantaardig eten voor een groot publiek toegankelijk en aantrekkelijk maken op elke mogelijke manier. Ze zet zich dagelijks in om de transitie naar een gezonder, lekkerder en duurzaam voedselpatroon in Nederland (en ook wereldwijd) te versnellen. Met haar website, twee bekroonde kookboeken (Award voor Beste Vegan Kookboek '18 en '19 ), workshops, lezingen op congressen, receptontwikkeling, interviews en samenwerkingen met verschillende grotere cateraars en restaurants zet ze plantaardig eten op de kaart. Momenteel komt er een grote samenwerking aan met een

Met Smarter Food Choices adviseren en begeleiden ze bedrijven, cateraars, festivals(!) en overheidsinstellingen in het verduurzamen en gezonder maken van het voedselaanbod. Middels tientallen tastings voor honderden mensen, receptontwikkeling (Lisa's gerechten in bijna 200 bedrijfsrestaurants door heel Nederland) en de Food Lab Experience wordt een groot publiek bereikt en wordt de impact verder vergroot.

Actief bij

Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices

Rol binnen initiatief

Lisa is oprichter van zowel 'Lisa goes Vegan' als ' Smarter Food Choices' en samen met Carlos heeft ze SFC verder uitgebouwd. Met haar grote bereik op social media, kookboeken, consultancy en samenwerkingen met verschillende grote organisaties draagt zij een actieve rol in de transitie naar een gezonder, duurzaam voedselsysteem in Nederland. Met beide initiatieven gaat het -naast de bewustwording rondom eten en duurzaamheid vergroten- ook om particulieren, grotere organisaties en sectoren te activeren en daadwerkelijk vervolgstappen te zetten. Want juist in deze tijd is het ontzettend belangrijk dat we naar een gezond en houdbaar voedselsysteem toe bewegen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.lisagoesvegan.com