Lisa Stel

SilviaFalcomerphotography-65

Lisa Stel is 28 jaar oud en Oprichter en eigenaar

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Bij elke keuze die je als individu maakt, elke maaltijd die je nuttigt en elke aankoop die jij doet, kun je impact maken, elke dag weer. Op een innemende, inspirerende en vooral positieve manier laat Lisa Stel (1990) aan haar tienduizenden volgers zien hoe je met je voedingspatroon (vaker plantaardig eten) en andere alledaagse keuzes een groot positief effect teweeg kan brengen. Daarbij adresseert ze onderwerpen als de voetafdruk van eten, circulariteit, dierenwelzijn, mensenrechten en klimaatverandering op een toegankelijk toon, die haar volgers en lezers aanzet tot duurzame keuzes. Lisa’s missie? Plantaardig eten voor een groot publiek toegankelijk en aantrekkelijk maken.

Doel

De missie van Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices is de transitie naar een gezonder, lekkerder en duurzaam voedselpatroon in Nederland (en ook wereldwijd) te versnellen. Het afgelopen jaar is er ontzettend veel succes geboekt. Met haar website, kookboeken (een paar maanden geleden is haar tweede boek uitgekomen) workshops, lezingen op congressen, vele interviews in bladen, televisie en andere publicaties laat ze een groot publiek kennis maken met plantaardig eten. Haar co-creatie met sterrenchef Robert Kranenborg met de Beyond Meat burger was een groot succes en is één van de vele voorbeeld van samenwerkingen waarbij Lisa een enorm grote doelgroep bereikt.

Met Smarter Food Choices adviseert en begeleidt ze organisaties, restaurants en scholen in het verduurzamen van het voedselaanbod. SFC heeft recentelijk de handen ineen geslagen met een grote cateraar om middels een eendaagse Food Lab Experience mensen niet alleen te inspireren, maar ook daadwerkelijk te activeren om een gezonder, diverser, gevarieerder en voedselaanbod te realiseren en draagvlak te creëren binnen de organisatie.

Actief bij

Lisa goes Vegan & Smarter Food Choices

Rol binnen initiatief

Lisa heeft zowel 'Lisa goes Vegan' als ' Smarter Food Choices' opgericht en verder uitgebouwd. Met haar grote bereik op social media, kookboeken, consultancy en samenwerkingen met verschillende grote organisaties draagt zij een actieve rol in de transitie naar een gezonder, duurzaam voedselsysteem in Nederland.
Met beide initiatieven gaat het niet alleen om de bewustwording rondom eten en duurzaamheid te vergroten, maar ook om particulieren, organisaties en sectoren te activeren en vervolgstappen in gang te zetten.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.lisagoesvegan.com