Linde Nieman

Foto-IBV

Linde Nieman is 23 jaar oud en Voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

- Local Committee President bij AIESEC Leiden
AIESEC is een internationale studentenorganisatie wat vrijwilligerswerk en stages faciliteert in het buitenland. Deze projecten zijn ingericht op de Sustainable Development Goals. Als Local Committee President was ik eindverantwoordelijk voor alle uitgaande en inkomende uitwisselingen van AIESEC Leiden.

- Voorzitter bij de werkgroep Jonge Klimaattop bij de Jonge Klimaatbeweging
Eindverantwoordelijk voor de organisatie van de Jonge Klimaattop op 21 oktober 2017 in Arminius in Rotterdam. Samen met de werkgroep het schrijven van de Jonge Klimaatagenda gefaciliteerd, de visie van jongeren op een duurzaam Nederland in 2050.

- Voorzitter bij de Jonge Klimaatbeweging
Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor het contact met de overheid&politiek en PR van de Jonge Klimaatbeweging.

Doel

- Onderdeel van de officiƫle onderhandelingen voor het Nederlandse Klimaat en Energie Akkoord 2018. Nick van Bree en ik zullen plaatsnemen aan twee stoelen in het Klimaatberaad onder leiding van Ed Nijpels. Wij vertegenwoordigen hiermee de jongeren in de onderhandelingen namens de Jonge Klimaatbeweging, met de Jonge Klimaatagenda als leidraad.

- Organisatie van de Jonge Klimaattop en het schrijven van de Jonge Klimaatagenda. De Jonge Klimaatagenda is inmiddels door al ruim 43 jongerenorganisaties (zoals NJR en Dwars) ondertekend en hiermee een visiedocument over een duurzaam Nederland in 2050 (jongeklimaatagenda.nl of jongeklimaatbeweging.nl voor meer informatie)

Actief bij

de Jonge Klimaatbeweging

Rol binnen initiatief

Wij, jongeren, zijn de generatie die moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering. In een samenleving waar de wereld van morgen in handen ligt van de politici en beleidsmakers van vandaag is het belangrijk dat onze stem gehoord wordt. De Jonge Klimaatbeweging werkt samen met jongerenorganisaties om zeggenschap van jongeren in de samenleving te garanderen bij het tegengaan van klimaatverandering en om een duurzame toekomst te bereiken. Als voorzitter bij de Jonge Klimaatbeweging ben ik verantwoordelijk voor het contact met de overheid en politiek. Door in gesprek te gaan zorgen we dat jongeren een stem krijgen in duurzaam beleid in Nederland.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.jongeklimaatbeweging.nl