Linda Klunder

DA4CC537-0B49-49D6-AB58-9565DCFA9A60

Linda Klunder is 25 jaar oud en Co-Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

MasterPeace (NGO, Caïro)
Na mijn studie Internationale Betrekkingen & Arabisch ben ik in 2017/2018 aan de slag gegaan bij MasterPeace (NGO) in Cairo. Met veel plezier heb ik hier gewerkt aan onderwerpen zoals vrouwengelijkheid, vrijheid van meningsuiting en het opzetten van online lesmaterialen die in 40+ landen werden gebruikt.

Ontwikkelingseconomie & Cacao Coalitie
Het MasterPeace kantoor in Cairo moest om politieke redenen haar deuren sluiten, en ik besloot om terug te gaan naar NL om daar verder te werken op het hoofdkantoor van MasterPeace in Utrecht. Naast mijn werk ben ik toen begonnen met de Master Ontwikkelingseconomie aan de universiteit van Wageningen waar ik mij heb gespecialiseerd in het kwantificeren van impact en cacao. Tijdens mijn studie heb ik de Cacao Coalitie opgericht om meer aandacht te vragen voor problemen in de cacaosector.

Kumasi Drinks
Tijdens mijn master ontmoette ik ook Lars Gierveld, documentairemaker en ondernemer, die op dat moment bezig was met het maken van een documentaire over de cacao supply chain van Nestlé. Tijdens deze documentaire proefde hij het vruchtvlees van de cacao wat tot dan toe werd weggegooid. Beide zaten wij in een adviescommissie van de WUR (over cacao). Met beide een passie voor goede verhalen én impact hadden wij elkaar snel gevonden, en in 2020 vroeg Lars mij dan ook om Co-Founder te worden van Kumasi Drinks - waar wij frisdranken maken uit het pulp van de cacao om armoede en voedselverspilling tegen te gaan.

Doel

Thank You For Supporting Poverty (Campagne)
In samenwerking met Africa In Motion, de Wageningen Universiteit, een fotograaf uit de Ivoorkust, een cacaogemeenschap en de vrijwilligers van de Cacao Coalitie hebben wij in 2020 een campagne kunnen maken onder de naam Thank You For Supporting Poverty. Met deze campagne hebben wij geld opgehaald voor de cacaogemeenschap waar wij mee hebben gewerkt - en het is ons doel om de campagne dit jaar nog groter te lanceren tijdens de onderhandelingen over Human Rights Due Diligence bij de EU om meer aandacht te vragen voor het verhaal van de cacaoboeren zelf.

Kumasi Sappi & Kumasi Gassi (consumenten bewustwording)
Het meest trots ben ik op mijn bijdrage aan het succes van Kumasi Drinks. Samen met Lars Gierveld en Rogier Power hebben wij het afgelopen jaar een impactvol bedrijf neer kunnen zetten waarmee wij tegen voedselverspilling strijden én het inkomen van cacaoboeren kunnen verhogen. In 2020 hebben wij al honderdduizenden kunnen bereiken door de documentaire en aanvullende afleveringen, en sinds kort liggen ook onze flessi's ook in de winkel. Ieder flessi verteld een verhaal - en daar zijn wij super trots op!

Actief bij

Kumasi Drinks

Rol binnen initiatief

Het meest trots ben ik op mijn bijdrage aan het succes van Kumasi Drinks! Het afgelopen jaar was een rollecoaster voor ons als bedrijf. In januari 2020 zijn wij officieel begonnen met Kumasi Drinks, en enkele maanden later kwam COVID ons land binnen. Sapjes testen t& verkopen tijdens een pandemie is een hele uitdaging - maar ik ben trots op hoe wij als team de afgelopen periode hebben aangepakt en ons merk hebben opgebouwd.

Als Co-Founder en Head of Impact heb ik hier natuurlijk een grote rol in gespeeld. Meer specifiek ben ik dan ook vooral trots op de opgezette samenwerking met o.a. Solidaridad, het Tropisch Instituut en de Beyond Beans Foundation om tijdens deze uitdagende periode ons impact framework, M&E-systeem op te zetten en een eerste baseline af te nemen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://kumasi-drinks.nl/