Liesbeth Lens

LiesbethLens2020

Liesbeth Lens is 26 jaar oud en Sustainability Consultant

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Als duurzaamheidsconsultant bij TheRockGroup werk ik aan de transitie naar een duurzame economie en maatschappij. Dit doe ik op verschillende manieren: ik help voor veel verschillende opdrachtgevers (mkb, mno, overheid en ngo's) met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en strategie. Daarnaast geef ik les op hbo eniveau over duurzaamheid in het bedrijfsleven, en ondersteun ik vanuit TheRockGroup een duurzame start-up. Ik geloof dat de duurzaamheidstransitie alleen succesvol kan zijn als er op veel verschillende manieren en vanuit verschillende kanten aan gewerkt wordt, en dat maakt mijn werk bij TheRockGroup mogelijk. Buiten mijn werk vind ik het ook belangrijk om duurzaamheid door te voeren in mijn persoonlijke leven. Mijn keuzes hier hebben ook invloed op de wereld om mij heen: zo doe ik al een aantal jaar me aan de Slow Fashion Summer van CollAction (maar eigenlijk is zo goed als mijn hele jaar Slow Fashion), maak ik mijn eigen cosmetica, verbouw ik een deel van mijn eigen groente en kruiden op mijn balkon en in de bedrijfstuin, ga ik op vakantie met de (nacht)trein, en ondersteun ik een lokaal composteerinitiatief.

Doel

De afgelopen twee jaar heb ik meer dan 50 hbo studenten geïnspireerd om bewuster te worden van hun eigen impact op de wereld, maar vooral ook hoe zij als toekomstige professionals kunnen helpen om bedrijven duurzaam te laten opereren. Daarnaast ben ik momenteel voor verschillende opdrachtgevers aan het werk. Omdat de opdrachten nog bezig zijn kan ik geen namen noemen, maar ik ben momenteel bezig met het berekenen van de CO2 footprint van een internationaal bedrijf, met doel om inzicht te krijgen hoe de CO2 uitstoot in 2030 naar nul gebracht kan worden. Een ander voorbeeld van mijn huidige werk is het in kaart brengen van alle duurzame en met name aan biodiversiteit gerelateerde activiteiten in een bekend toeristisch gebied in Nederland, met als uiteindelijk doel om tot strategische pointers te komen om toerisme en biodiversiteit met elkaar te verankeren, en zo economie en ecologie elkaar te laten versterken. Verder zal ik deze zomer samen met collega's en andere partners de EIT Climate-KIC Journey, een vier weeks summer school over duurzame systeem verandering, verzorgen in Amsterdam.

Actief bij

TheRockGroup

Rol binnen initiatief

Ik geloof er in dat je samen een hoop meer kunt bereiken dan alleen. Binnen TheRockGroup werk ik altijd nauw samen met collega's: we leren van elkaar, dienen als elkaars klankbord, en inspireren en motiveren elkaar. Mijn bijdrage hieraan is om altijd klaar te staan om een collega te helpen, of dit nu op een praktische manier is, op emotioneel vlak, of om te brainstormen. Op het moment heb ik binnen veel projecten de rol van project manager, wat betekent dat ik naast de uitvoering van het project ook de verantwoordelijkheid draag van het zorgen dat het project praktisch gezien (uren, planning, kosten, etc) in goede banen loopt.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://therockgroup.biz/