Lex Hoefsloot

lex

Lex Hoefsloot is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Lex Hoefsloot is CEO en mede-oprichter van Lightyear. Samen met de mede-oprichters Arjo van der Ham, Martijn Lammers, Qurein Biewenga, Koen van Ham en het almaar groeiende team werken ze hard om de verwachtingen waar te maken: een revolutionaire door zonne-energie aangedreven auto als een duurzame smart mobility oplossing. Het ultieme doel is: een schone en voor iedereen beschikbare mobiliteitsoplossing.

Doel

Lightyear is in 2016 opgericht door 5 Solar Team Eindhoven alumni: Lex Hoefsloot, Arjo van der Ham, Martijn Lammers, Qurein Biewenga en Koen van Ham. Het Solar Team Eindhoven heeft de revolutionaire zonne-energie auto's Stella en Stella Lux gebouwd, waarmee de World Solar Challenge Cruiser Class is gewonnen (resp 2013 en 2015). In 2017 vestigt Lightyear zich op de Automotive Campus (Helmond) en volgen de eerste reserveringen voor de Lightyear One. Inmiddels zijn er al meer dan 75 auto's besteld. De organisatie groeit hard en werkt nu aan het prototype (2019), waarna de Lightyear One in 2020 op de Nederlandse wegen zal rijden.

Actief bij

Lightyear (Atlas Technologies BV)

Rol binnen initiatief

Lex Hoefsloot is mede-oprichter van Lightyear. Hiervoor was hij team captain van het succesvolle Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven, dat deelnam aan de Solar Challenge in Australiƫ. Als CEO heeft hij een belangrijke leidende en inspirerende rol, zowel intern als extern. Uiteraard is Lightyear een resultaat van teamwork: samen met de 4 andere oprichters Arjo van der Ham, Martijn Lammers, Qurein Biewenga, Koen van Ham, het management en het team van vele specialisten.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://lightyear.one/