Lena Hartog

65792979_3049217315096048_706373552978264064_o

Lena Hartog is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik zet internationale campagnes rondom duurzaamheid en gedragsverandering op. In 2019 heb ik met 3 fantastische compagnons, Jeppe, Mara en Moon, samen de stichting Youth for Sustainable Travel en het project Sail to the COP opgezet. Onze missie is om de reisindustrie duurzaam en eerlijk te maken.

Met onze organisatie hebben we 36 jongeren uit heel Europa samengebracht op een zeilboot richting de COP in Chili, om daar te lobbyen voor een eerlijke en duurzame toekomst voor de transportsector. Samen met partners als Prorail, Climae KIC, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Milieudefensie en Better Places zijn we een zeilende denktank gestart om alle plannen uit te werken.
Nu werk ik als directeur crowd-action platform CollAction aan o.a. de Slow Fashion Season campagne, waar we met 25.000 mensen voor duurzame mode kiezen.

Doel

We hebben ondanks de veranderingen het thema duurzaam reizen internationaal meer op de kaart gezet. Halverwege de reis van Sail to the COP werd bekend dat de COP verplaatst werd naar Madrid. We hebben toen hebben we in een mum van tijd 22 nieuwe vertegenwoordigers gevonden die het lobbywerk overnamen en hun aangestuurd via zoom vanuit Zuid-Amerika. Ons rapport is gedeeld met verschillende Europese delegaties, we hebben +5 side events georganiseerd en +10 events bijgewoond en wereldwijde pers gehaald met ons project. En persoonlijke hoogtepuntje was de grap van de dag zijn in een speciaal item over reizen in Europa bij Arjen Lubach - wie wil dat nou niet?

Actief bij

Sail to the Cop & CollAction

Rol binnen initiatief

Ik heb het project opgestart samen met Jeppe, Moon en Mara. Mijn bijdrage was het vinden van partners voor het project, in grote lijnen uitwerken van de strategie en visie en het opzetten van de Denktank aan boord. Heel concreet betekende dat dat ik riep dat we snel weer met de Denktank verder moesten als de zeilen net gehezen werden! Zonder de briljante groep van deelnemers en groep in Madrid was het nooit gelukt dus ik zie dit vooral ook als een groeps succes.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

www.sailtothecop.com' en 'www.slowfashionseason.org'