Lef, inventiviteit en actie: een terugblik op het DJ100 event

Afgelopen vrijdag was het zover: de lancering van de Duurzame Jonge 100 van 2014. Een publicatie in dagblad Metro, radio interviews op radio 1 en 2 en ‘s avonds een spetterende talkshow in Pakhuis de Zwijger samen met alle genomineerden van 2014, 2013, partners, jury en fans.
 
De avond stond in het teken van de duurzame jonge koplopers die weten dat het anders moet, en die het anders doen. Met de DJ100 willen we de wereld te laten zien hoe veel impact de jonge generatie heeft, nu al, en andere jonge mensen inspireren om hun rol in de wereld op te pakken.
 
Anne Walraven, oprichter FutureFuel en medeoprichter DJ100, opende de avond met een activerende speech: ‘We hebben de Duurzame Jonge 100 lijst gebruikt als breekijzer om een doorbraak te forceren, de impact van de jonge generatie op de agenda hebben gezet en mensen weten te inspireren door simpelweg de initiatieven van jonge mensen zichtbaar te maken. Als de DJ100 een ding heeft laten zien is het dat we samen veel sterker staan dan alleen. En onderschat daarin niet je eigen invloed, je eigen verantwoordelijkheid! Samen kunnen we de transitie naar een duurzame samenleving versnellen en de jonge generatie op de kaart zetten.’
 
Onder leiding van host Linda Vermaat werden tafelgasten aan de tand gevoeld over verschillende onderwerpen: mode, bewustwording & educatie en energie. Zij sprak met een aantal jonge koplopers die het heft in eigen handen neemt en zelf bouwt aan de toekomst. Die met lef, inventiviteit en actie wereldproblemen aan pakken. En die bovendien hun eigen invloed en verantwoordelijkheid niet onderschatten. Droom vooral niet klein, is de boodschap die Willa Stoutenbeek ons meegeeft: ‘Werk nu alvast aan je doelen voor 2025!’.

 
 

Was je er niet bij, of wil je even nagenieten, foto’s van de avond staan online. En ook de livestream is terug te bekijken.
 

20141114DJ100.mov from Pakhuis de Zwijger on Vimeo.

 
 
Rest ons nog te zeggen:
 

Hartelijk dank aan Linda Vermaat voor de presentatie.
 
Dank aan Florian Wolff voor de muzikale energie.
 

Hartelijk dank aan de jury: Jan van Betten, Reinier van den Berg, Marga Hoek, Ruud Koornstra, Katja Schuurman, Sander van ’t Foort, Maartje Maas, Alexander Nijdam, Maayke-Aimée Damen en Mart Lubben.
 

Hartelijk dank aan alle partners: ASN Bank, Metro, Pakhuis de Zwijger, Pasta Media, communicatiepartner: Oneworld/Toekomstdenkers, en de vrienden van Duurzame Jonge 100.
 


En natuurlijk ontzettend veel dank aan iedereen die erbij was, live in de zaal en digitaal via Facebook en Twitter!