Lea & Noëlle Pauw, As

Processed with VSCO with c1 preset

Lea & Noëlle Pauw, As is 24 jaar oud en Founders

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Jij bent uniek en dat mag gezien worden. Eigenzinnigheid kent geen leeftijd. We ontdekken en verzamelen om tot de beste mix van producten, kleuren en prints te komen.
Bomb zorgt ervoor dat elk kledingstuk een uniek exemplaar wordt.

We leven in een wereld vol overvloed van materialen en producten en toch wordt er steeds meer geproduceerd. Waarom kijken we niet naar al het moois dat er al is en blazen we dit een nieuw leven in? Al onze producten zijn gemaakt van restpartijen en reststoffen, ofwel: pareltjes die anders weggegooid of verbrand zouden worden.

Doel

Jaarlijks worden er zo'n 21,5 miljoen kledingstukken verspild. Bomb kiest hier de pareltjes uit en geeft ze een nieuw leven. Bomb werkt uitsluitend met overproductie kleding, daadstock fabrics en vintage items. Upcycling, dat vinden wij the Bomb!

Niks wordt weggegooid! Maar ook echt alles wordt bij Bomb gebruikt. Je vraagt je waarschijnlijk af waar bijvoorbeeld de leren mouwen van de baseball jassen heen gaan? Daar maken we weer patches van voorop andere items. 

Alle Bomb items worden met liefde gemaakt in het Bomb-atelier in Amsterdam. Onze makers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die we zo een kans bieden in de maatschappij.

Actief bij

Bomb

Rol binnen initiatief

Lea Pauw heeft Fashion & Design gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Met haar design kennis en haar ervaringen in de industrie weet zij elk restmateriaal om te toveren tot een prachtig product.

Noëlle As heeft Fashion & Management gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Noëlle beschikt over brede kennis van productie, marketing, sustainability en sales.

Door onze afzonderlijke expertises zijn wij het perfecte duo! De gemeenschappelijke kracht is de ondernemende drive en vakmanschap om goed te kunnen samenwerken. Als manager en designer met dezelfde visie gaan wij de duurzame upcycling kledingmarkt veroveren.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.bombthebrand.nl/