Laura Hoogland

AADEBA00-42F4-4968-AADF-1BDE97296A29

Laura Hoogland is 30 jaar oud en Founder & professional feeder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ik ben oprichter van bananenbrood startup SUNT. Ieder jaar wordt er wereldwijd zo’n 75miljard kilo bananen verspild. Niet alleen heel zonde maar dit heeft ook enorme impact op het klimaat. Daarom maken wij van dit soort bananen ons bananenbrood.

Doel

Sinds onze lancering in april 2019 zijn we gegroeid naar 400 verkooppunten in Nederland en België, en staan we op het punt om ook uit te breiden naar het buitenland. Per week verkopen we duizenden bananenbroden. En omdat je met 1 bananenbrood 1 banaan van verspilling redt, wordt er al flink wat minder verspild!

Om meer bewustwording te krijgen rondom voedselverspilling bedenken we ludieke acties. Zo openden we op internationale bananendag 2019 de eerste échte BANANENBAR van Europa. Niet te verwarren met de gelijknamige bar op de wallen. Hier kon men z’n “oude” (gevlekte of rijpe) banaan inleveren in ruil voor gratis bananenbrood. Want van dat soort bananen, maakte wij weer nieuw bananenbrood! Hier hebben we landelijke media mee gehaald en heel veel bereik gegenereerd.

Hetzelfde geldt voor onze huidige Eerste Hulp bij Misbaksels campagne waar we heel quarantaine bakkend Nederland helpen om te voorkomen dat die masterpiece een baking fail wordt. Een mooie manier om ons merk en onze boodschap tegelijkertijd te delen en meer bewustwording te krijgen voor voedselverspilling.

Actief bij

SUNT

Rol binnen initiatief

Ik ben oprichter van sunt, heb hier mijn baan voor opgezegd en al mijn spaargeld in gestoken om het een succes te maken. Op een gegeven moment moest ik zelfs m’n huis airbnb’en om verder te kunnen, maar ik wist zeker dat het een succes zou worden!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.suntfood.com