Kyriël van der Sloot

AY9I5616

Kyriël van der Sloot is 31 jaar oud en Sustainable Travel Expert

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Ik ben Kyriël van der Sloot en ik werk als Sustainable Travel Expert bij Riksja Travel. Net als ik gelooft Riksja dat reizen de wereld mooier kan maken, mits dat op een verantwoorde manier gebeurt. Grenzen vervagen, vooroordelen verdwijnen en culturele ontmoetingen verrijken de mens. Maar er kleven ook nadelen aan reizen en dat erkent Riksja Travel ook. Aan mij de uitdaging om vanuit mijn rol als Sustainable Travel Expert via innovatieve projecten de negatieve impact van reizen te minimaliseren en de positieve impact te maximaliseren. Ik ben hiervoor continu op zoek naar manieren om als bedrijf én als persoon een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Om meer bewustzijn te creëren en reizigers, collega’s en andere (reis)organisaties te inspireren, reisde ik bijvoorbeeld eind december 2018 samen met het Impact-team van Riksja af naar India om met eigen ogen te zien wat de sociale impact is van de verschillende projecten die hier door Riksja worden gesteund. Dit resulteerde in een documentairereeks van drie mini-docu’s, waarvan de eerste inmiddels live staat. In onze mini-docu ‘Surviving the smoke’ (https://youtu.be/C_4qjGcaj0Q), gaan we op zoek naar de menselijke kant van CO2-compensatie en de sociale impact die je ermee kunt bereiken. De tweede docu, ‘Small loans, big dreams’ – over de sociale impact van microfinanciering - gaat op 30 april live. Docu drie, die gaat over het redden van meisjes uit de mensenhandel, is as we speak in de maak!

Doel

Sinds ik bij Riksja Travel werk, heb ik aan diverse duurzaamheidprojecten gewerkt. Zo worden inmiddels alle reizen die bij Riksja geboekt zijn 100% CO²-gecompenseerd (zowel vlucht als landarrangement). Dit gaat om zo'n 35.000 ton aan CO2-compensatie per jaar (https://www.riksjatravel.nl/riksjas-co2-compensatie/). Begin 2018 ontving Riksja ook het Travelife-certificaat voor duurzaam ondernemen, waarmee het bedrijf voldoet aan de hoogste door de VN ondersteunde eisen op het gebied van duurzaamheid. Ook werden we begin dit jaar met het project ‘De Riksja-Wakibi Community, samen voor sociale Impact’ genomineerd voor de Sustainable Travel Award (https://www.travmagazine.nl/genomineerden-sustainable-travel-award-bekend-2/). Met dit project zijn inmiddels al meer dan 20.000 ondernemers wereldwijd geholpen met een kleine lening. Gemiddeld is (volgens onderzoek) één ondernemer verantwoordelijk voor vijf gezinsleden en/of medewerkers. Hiermee zijn er dus zo’n 104.205 mensen in ontwikkelingslanden ondersteund.

Actief bij

Riksja Travel

Rol binnen initiatief

Vanuit mijn rol als Sustainable Travel Expert heb ik samen met het Impact-team bovenstaande projecten geïnitieerd en gecoördineerd. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie rondom deze projecten. Naast bovenstaand project zijn er nog veel meer projecten waar ik me samen met het Impact-team mee bezig houd, zoals het coördineren van de activiteiten van Riksja’s stichting Soulventure (https://www.soulventure.nl/), het verduurzamen van de reizen die door Riksja worden aangeboden en het creëren van draagvlak voor duurzame initiatieven (intern en extern).

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.riksjatravel.nl/ons-verhaal/verantwoord-reizen/