Kwafo Acquaah Arhin

Kwafo-2

Kwafo Acquaah Arhin is 30 jaar oud en Adviseur Duurzaamheid

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Als adviseur duurzaamheid zet ik mij elke dag in om binnen de foodservice de medewerkers van Albron en de gasten van de vele restaurants te bewegen naar duurzamere keuzes.

Voeding heeft een grote impact op het milieu, het is daarom van belang dat we met z'n allen een verbeterslag proberen te maken.

Kiezen wat je eet is iets waar veel van ons maar zelden echt goed over nadenken of naar handelen. Allerlei prikkels beïnvloeden ons en vaak niet in de goede richting.

In de foodservice kunnen we gasten duurzaam eten laten ervaren en laten zien dat het betaalbaar en lekker is, zodat ze zelf ook deze keuze gaan maken.

Doel

Waar ik erg trots op ben is dat wij niet alleen de CO2 footprint meten van onze eigen bedrijfsvoering. Voor al het eten en drinken dat Albron inkoopt gaan wij na wat de CO2 footprint is. Deze data is niet op productniveau beschikbaar, maar door goed gebruik te maken van de laatste wetenschappelijke inzichten kan een goede schatting gemaakt worden. Genoeg om te zien dat onze impact ligt in de keten en niet bij onze eigen bedrijfsvoering.

Samen met mijn collega's hebben we nu een dashboard dat voor al onze opdrachtgevers beschikbaar is. Op dit dashboard kunnen ze informatie over onze restaurants in hun panden zien. Zo kunnen ze elk moment zien wat de CO2 footprint is, hoe gezond en duurzaam het assortiment is, hoeveel gram suiker, zout, vet en koolhydraten er zijn ingekocht en een hele belangrijke, hoe ver de locatie is met de eiwittransitie, we kunnen prima af met wat minder dierlijke eiwitten en wat meer plantaardige eiwitten!

Met deze informatie wordt het voor zowel onze locatiemanagers als onze opdrachtgevers duidelijk waar we het beste op kunnen sturen om samen het beste resultaat te behalen.

Actief bij

Albron

Rol binnen initiatief

Het berekenen van de CO2 footprint heb ik geïnitieerd en verder uitgewerkt.
De eiwittransitie heb ik samen met mijn college Joni Beintema opgepakt en is nu belegd op verschillende afdelingen

Maar eigenlijk... doen we niks echt alleen binnen Albron, je hebt iedereen nodig, van je manager en directeur, tot de medewerkers in onze restaurants.

Ook start ups als Zero foodwaste helpen ons en wij proberen hen te helpen om van start up naar scale up te gaan. Ik ben erg blij dat ik in deze rol goede initiatieven kan helpen groeien.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.albron.nl/themas/duurzaamheid