Kristel de Groot

LC7C8237

Kristel de Groot is 30 jaar oud en Co-Founder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Kristel de Groot is een van de twee oprichters van Your Super, dat zij samen met partner Michael Kuech heeft opgezet in 2014. Het bedrijf begon ooit toen na enkele fantastische jaren samen bij Michael werd kanker geconstateerd, waardoor hun leven drastisch veranderde. Kristel was mede door haar familie van voedingsdeskundigen van jongs af aan al bezig met gezondheid en voeding en om Michael te ondersteunen in zijn proces, begon ze met het maken van gezonde recepten bestaande uit fruit, groente en superfood mixen. Door deze gezonde recepten voelde Michael zich al snel energieker en gelukkiger. De transformatie die hij doorging inspireerde ze om Your Super op te richten en de voedingsmixen te delen met vrienden, familie én uiteindelijk de hele wereld. Met de producten, app en actieve community wil Kristel mensen inspireren én concreet helpen om gezonder te leven.

Inmiddels is Your Super uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en geeft Kristel leiding aan 100 collega's. Het bedrijf kent een hele open werksfeer. Zo werken ze met onbeperkte vakantiedagen, hebben de 100 medewerkers een levens- en huisdieren verzekering, wordt bijgedragen aan tandarts en opticien bezoek, krijgen werknemers pensioen en spaarplannen en een ouderschapsverlof plan. Voor alle vrouwen in het bedrijf is er een zogeheten moonday; tijdens je menstruatie hoef je alleen te doen wat je kan.

Doel

Kristel's Your Super heeft sinds de start in 2014 (vanuit een zolderkamertje in Amstelveen) een gigantische groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft inmiddels 100 werknemers, verkoopt aan meer dan 400.000 (terugkerende) klanten hun biologische superfood- en plantaardige proteïnemixen en heeft inmiddels meer dan 3 miljoen producten verkocjt. Kristel is recent uitgeroepen tot zowel één van Forbes 30 under 30 als Inc Magazine's Rising Stars. Your Super is sinds 2019 B Corp.

Your Super zet haar klanten, medewerkers, leveranciers, gemeenschap en het milieu op de eerst plaats. Daarom geloven ze dat het belangrijk is om te weten waar je (super) voedsel vandaan komt en is hun keten 100% transparant. Ze kopen de ingrediënten rechtstreeks bij de boeren en bezoeken hen persoonlijk om te zien hoe de ingrediënten worden verbouwd. Door niet enkel de grondstoffen af te nemen maar juist bij te dragen aan goede werkomstandigheden en vruchtbare grond, probeert het bedrijf hun sociale impact te vergroten. Your Super is daarnaast ervan overtuigd dat gezonde voeding voor iedereen wereldwijd beschikbaar moet zijn en schenkt bij elke verkochte mix een voedselpakket voor ondervoede kinderen.

Actief bij

Your Super

Rol binnen initiatief

Kristel is co-founder en heeft Your Super sinds de start in 2014 gemaakt tot het bedrijf dat het nu is.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.yoursuper.eu/