Klaas Akkerman

Klaas-Akkerman_Greener

Klaas Akkerman is 30 jaar oud en Co-founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Klaas is één van de oprichters van Greener Power Solutions, een duurzame startup die razendsnel groeit. Greener verzorgt duurzame stroom om plekken waar een netaansluiting te klein is, of niet aanwezig. Doorgaans wordt deze stroom door vervuilende dieselgeneratoren opgewekt. Dat kan anders, volgens de oprichters van Greener. Sinds eind 2017 zetten ze daarom megabatterijen (formaat zeecontainer, met een capaciteit van 330KWh) in op bouwlocaties, festivals en overal waar het energienet ontoereikend is. Ook versnellen ze de transitie naar duurzame stroom, door de batterijen in te zetten om het energienet te stabiliseren, zodat zonne- en windinstallaties ook in de toekomst aangesloten kunnen worden. Dankzij Greener kan tijdelijke stroom nu ook duurzaam!

Doel

Klaas en zijn mede-oprichters zijn van startup met één batterij in twee jaar tijd gegroeid naar de grootste verhuurder van deze systemen ter wereld. Hiervoor haalden ze in een paar rondes al een aantal investeerders aan boord en werken ze inmiddels met meer dan 60 klanten. Tot nu toe is er al zo'n 700.000 kg CO2 bespaard dankzij Greener en meer dan 250.000 liter diesel.

Greener kan zo al concurreren met de grootste aanbieder van generatoren en heeft al vele klanten ervan overtuigd voor batterijsystemen als duurzaam alternatief te kiezen. Met partners in de UK, België en Zwitserland is Greener nu al aan het uitbreiden naar de rest van Europa.

Actief bij

Greener Power Solutions

Rol binnen initiatief

Klaas is een echt manusje-van-alles die denkt in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Binnen het team van de drie oprichters, is Klaas verantwoordelijk voor de operationele zaken. Met een achtergrond in de bouwsector en een technische studie aan de TU Delft, zorgt Klaas ervoor dat de technologie van Greener in de praktijk ook echt aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de klanten van Greener.

In het eerste jaar van Greener was Klaas bijna altijd aanwezig op de eerste events waar de batterijen ingezet werden, om problemen op te lossen en te signaleren waar kansen voor andere markten lagen. Inmiddels heeft Klaas het bedrijf mede uitgebouwd tot een organisatie van zo'n 15 man, waar hij een groot deel van de aansturing op zich neemt.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://greener.nu