Kirsten van Reisen

20181029_Sinzer_portretten_bewerkt_webresolutie-4

Kirsten van Reisen is 30 jaar oud en Impact Consultant & Earth Restorer

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Als tiener zag ik An Inconvenient Truth en zwoor niet te gaan slapen voor ik DE oplossing had bedacht voor onze planeet. Inmiddels weet ik dat er talloze oplossingen zijn, en heb ik in de volgende twee hoofdactiviteiten mijn duurzame draai gevonden:

Earth Restorer bij Ecosystem Restoration Camps: in 2017 nam ik 3 maanden sabbatical om ’s werelds eerste Ecosystem Restoration Camp in Zuid-Oost Spanje te helpen opbouwen. Na een maand wist ik: dit is het. Ik zei mijn baan op en bleef een jaar. Samen met mijn team ben ik 5 hectare totaal uitgeputte landbouwgrond gaan herstellen en faciliteiten bouwen zodat nog meer vrijwilligers inspiratie, kennis, netwerk en hoop op kunnen doen. Landschapsherstel en bosboeren raken aan 8 van de Drawdown oplossingen. Door het landschap te helpen helen, heb ik ook mijn hoop voor de toekomst hersteld en heb ik me nog nooit ergens zo thuis gevoeld – het is als je eigen huis bouwen, maar dan beter!

Impact Consultant bij Sinzer – Grant Thornton: Na terugkeer uit Spanje help ik als impact consultant bedrijven, goede doelen en overheden duurzame strategieen ontwikkelen en meetbaar maken. Sinzer (social impact consultant) is recent overgenomen door de accountants van Grant Thornton, wat een enorme kans is: mijn droom is dat iedere organisatie naast gezonde financiele accounts ook een impact-boekhouding heeft, en minstens net zo serieus stuurt op en communiceert over haar impact op mens en milieu als op haar financiën. Accountants can save the world!

Doel

Als Earth Restorer o.a:
- Een internationaal team gecoördineerd dat 50.000 bomen van groene zoekmachine Ecosia heeft geplant op iconische en VEEL te steile berg La Muela
- Samen met de andere teamleden:
- Monitoring & evaluatiesysteem verzorgd om onze sociale en ecologische impact te meten
- 40 ton mest met kruiwagen en schep over onze 5 hectare landbouwgrond verspreid
- 2 yurts gebouwd en een oude ruine hersteld om vrijwilligers in te huisvesten
- Het Re-Generation Festival helpen organiseren: een muziekfestival dat haar terrein groener en schoner achterlaat door bezoekers bomen te laten planten: Planting to the Beat!

Als Impact Consultant bij Sinzer – Grant Thornton o.a.:
- Searious Business (die bedrijven helpt hun plastic footprint te verkleinen) geholpen haar impact en verandertheorie in kaart te brengen
- De opleiding Sustainable Business Development Manager afgerond met een recordscore op het simulatiespel dat ons eindexamen vormde: ons cohort maakte het Quagga-eiland in 2024 klimaatneutraal!
- Duurzaamheid intern concreet gemaakt – we zijn nu bezig a.d.h.v. de SDGs onze hele organisatie te verduurzamen!

Actief bij

Sinzer - Grant Thornton & Ecosystem Restoration Camps

Rol binnen initiatief

Binnen Sinzer - Grant Thornton ben ik kartrekker op gebied van het 'groene' aspect van duurzaamheid: alles wat raakt aan klimaat, ecologie en energie. Uiteraard kan dit niet los gezien worden van wat ons team verder allemaal doet, ook op sociale duurzaamheid. Ik ben verantwoordelijk voor de Business Development rondom onze 'groene' propositie.

Bij Ecosystem Restoration Camps was ik naast degene die verantwoordelijkheid nam voor de minder sexy klusjes zoals de boekhouding, ook een natuurlijk vertrouwenspersoon voor het team en degene die zorgde dat we als team weer verder konden in moeilijke momenten. Bij terugkeer heb ik met mijn persoonlijke verhaal ook een vooraanstaand nieuw lid geworven als Founding Friend voor de stichting, daar ben ik ook trots op!

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.ecosystemrestorationcamps.org