Kirsten Coppoolse

Kirsten_Portrait_Kopie

Kirsten Coppoolse is 32 jaar oud en COO

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Kirsten Coppoolse is COO van de Startup The New Fork. The New Fork gebruikt blockchaintechnologie om agrifoodketens transparanter en daardoor duurzamer en eerlijker te maken. Waar er al meerder blockchainoplossingen voor agrifood zijn, heeft The New Fork een unieke oplossing ontwikkeld door te kiezen voor open public blockchain en open source.

Eigenlijk alle blockchains in de agrifoodsector zijn tot nu toe private blockchains, geïnitieerd vanuit één of een aantal bedrijven, deze hebben hiermee de controle over de keten. Door zich te richten op open public blockchain en het offline samenwerkingen in een stichting aan te raden, bevordert The New Fork het samenwerken en samen beslissingen nemen binnen een sector.

Daarnaast organiseert The New Fork StrikeTwo. Tijdens dit industrie-event brengt The New Fork beslissers in de agrifood-industrie bij elkaar om sectorbrede problemen, zoals slavernij in de garnalenketen en het verduurzamen van de sojaketen aan te pakken door hierover het gesprek aan te gaan en met de StrikeTwo-methodologie roadmaps te maken om het komende jaar stappen te maken in de aanpak van deze problemen.

Doel

Op Earth Day 2021 (22-04) vierde The New Fork de soft launch van Open Food Chain, een open publieke blockchain oplossing voor transparantie in supplychains. Een onlangs gelanceerde toepassing van Open Food Chain is JuicyChain (https://juicychain.org/) dit initiatief laat concurrenten in de sappen industrie samenwerken op het gebied van transparantie en duurzaamheid.

The New Fork speelt een grote rol in het informeren over de mogelijkheden die nieuwe technologie speelt binnen de agrifoodsector. Meer dan twee jaar lang organiseerde The New Fork een maandelijkse meetup waarin verschillende use cases waar verbeteringen in de agrifoodsector met behulp van blockchain centraal staan. Deze meetup groep bereikt bijna 2000 agrifoodprofessionals: https://www.meetup.com/nl-NL/Blockchainfood/.

Inmiddels is de nadruk van de meetup verschoven naar een maandelijkse nieuwsbrief (met een bereik van meer dan 5000) waarbij belangrijke issues op het gebied van nieuwe technologie en agrifood besproken worden en het jaarlijks terugkerende StrikeTwo.

Actief bij

The New Fork

Rol binnen initiatief

Kirsten kwam in 2017 als eerste werknemer aan boord van The New Fork en is uitgegroeid tot de COO van The New Fork. Kirsten is dus al vanaf het begin betrokken bij de koers van The New Fork. van de organisatie van de meetups tot de ontwikkeling van Open Food Chain.

Daarnaast is Kirsten deel van de advisory committee van the Nourish Movement (https://www.nourishmovement.org/), een internationale beweging gericht op het bevorderen van gezondheid door middel van voeding.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://thenewfork.com/