Kimberley Roersma

Kim

Kimberley Roersma is 27 jaar oud en Founder / director

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

In januari 2017 heb ik Mother Nature Cleans officieel gelanceerd op de Facilitair Beurs in Utrecht. Met Mother Nature Cleans verkoop ik in de Benelux het Lotus® PRO schoonmaak systeem dat koud leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Kortom, schoonmaken met water, zuurstof en elektriciteit. Het gestabiliseerde ozonwater vervangt álle dagelijkse schoonmaak chemicaliën in bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen, kantoren, scholen, musea etc. Het ozonwater heeft een sanitizing effect van 24 uur waarna het terug keert naar de originele staat; water en zuurstof. We want to change the way the world cleans! Allesreiniger, glasreiniger, vloerreiniger, sanitair reiniger, interieur reiniger en ga zo maar door, zijn dan ook absoluut verleden tijd. Schoonmakers hoeven deze dampen niet meer in te ademen en de natuur blijft ongeschonden.

Doel

Mother Nature Cleans wil álle dagelijkse schoonmaak chemicaliën elimineren en vervangen door het gestabiliseerde ozonwater. 2017 en begin 2018 hebben in het teken gestaan van pilots in verschillende segmenten. Voorbeelden van deze pilot locaties zijn gevangenissen in Nederland, Holland Casino, Regards, IKEA en Best Western Hotels. Tijdens de pilots staan kwaliteit, duurzaamheid en kosten centraal. Het implementeren van het Lotus® PRO schoonmaak systeem levert een kwaliteit verbetering van gemiddeld 38% op, bespaart gemakkelijk duizenden liters aan chemicaliën en vervuild water per object en zorgt gemiddeld voor een kosten besparing van 21%.

Actief bij

Eigen bedrijf

Rol binnen initiatief

Als founder en 'managing director' van Mother Nature Cleans ben ik verantwoordelijk daadwerkelijk verandering teweeg te brengen in de Benelux schoonmaak industrie. Naast de reguliere sales en marketing activiteiten richt ik me met name op de schoonmaak teams. Het begeleiden van de operationele verandering, het uitvoeren van kwaliteitsmetingen, de duurzaamheid analyses en het trainen van mensen is van uiterst belang. Schoonmakers werken fysiek ontzettend hard en onder gigantische tijdsdruk. Effectief trainen, begeleiden en luisteren is cruciaal om uiteindelijke verandering teweeg te brengen om de teams in een gezondere werkomgeving te laten werken.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.mothernature-cleans.com/