X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Kim Otten

Kim-bw

Kim Otten is 30 jaar oud en Co-founder en Bestuurslid Community

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Kim bestuurt de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland: De Warren, een duurzaam wooncomplex voor de toekomst. Kim is al vele jaren bezig met het ontwikkelen van verschillende creatieve en duurzame projecten en doet dit altijd door de kracht van een gemeenschap maximaal te onplooiien en in te zetten. Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen en Kim zorgt via het creëren van overzicht en met haar inzicht in mensen hun kwaliteiten er voor dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het realiseren van hun droom, in dit geval 36 betaalbare sociale- en middeldure huurwoningen op Centrumeiland in Amsterdam. De Warren zal een duurzaam en circulair pand worden, geheel opgetrokken uit hout, energieneutraal, rainproof en gebouwd in balans met de natuur. Het pand wordt ontwikkeld als coöperatief, dus met en door de groep ontworpen en ingericht, uniek in Nederland.

Doel

Na jaren van enorme inzet voor studentenbelangen in Nederland begon Kim ruim 6 jaar geleden met een creatief en cultureel collectief dat KONIJN heet. Een gemeenschap van dromers, kunstenaars en bouwers die samen unieke festivals en culturele evenementen organiseerde op de basis van donaties. Zij was vervolgens een van de initiatiefnemers en oprichters van een permacultuur boerderij op een verlate stuk land in het zuiden van Portugal: Toca do Coelho. Kim heeft gewerkt bij het social-design bureau The Beach in Amsterdam Nieuw-West, waar zij samenwerkte met de buurt aan een grote verscheidenheid van sociale en inter-culturele projecten. Na het stichten van een woongroep in een broedplaats op Surinameplein, wilde Kim een permanente plek ontwikkelen voor de gemeenschap. De Warren was geboren.

Actief bij

Wooncoöperatie De Warren

Rol binnen initiatief

Kim is een van de oprichters en centrale aanjagers van Wooncoöperatie De Warren. Kim draagt in het bestuur de verantwoordelijkheid om van een groep mensen een hechte gemeenschap te maken, een collectief dat samenwerkt aan het realiseren van hun woondroom. Kim zorgt voor overzicht, beschermd de menselijke maat binnen het bestuur en met haar tomeloze enthousiasme neemt ze mensen mee in dit voor Nederland volslage unieke proces.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://dewarren.co/