Kiki van Dongen

11-vierkant

Kiki van Dongen is 26 jaar oud en Business manager

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Kiki verwezenlijkt met een klein, gepassioneerd team de opzet van startup Flextrash; de prullenbak die met je meereist. Met Flextrash brengt Kiki het zwerfafval probleem onder de aandacht op een laagdrempelige manier. Het verminderen van de plastic soep kan vandaag al beginnen bij de manier waarop wij omgaan met ons afval. Onze wereld wordt steeds mobieler en als we onderweg zijn is de prullenbak vaak nét iets te ver weg. Denk bijvoorbeeld aan je auto, de boot maar ook caravan of camper. Met een vrolijke, stoffen prullenbak gemaakt van gerecycled plastic geeft Flextrash je op elk moment een handig prullenbakje om te zorgen dat je afval niet in de natuur belandt. Daar kan iedereen vandaag nog mee beginnen. Om die boodschap kracht bij te zetten is Kiki hard bezig om de duurzame impact van onze startup inzichtelijk en meetbaar te maken en zoekt daarvoor aansluiting bij platformen als Social enterprise en the Impact hub. Een schone wereld begint bij onze eigen, kleine stapjes, daar gelooft Kiki als geen ander in!

Doel

Naast het introduceren van Flextrash als nieuw, duurzaam product zorgt Kiki ervoor dat groene dromen ook binnen ons dagelijkse leven als team uitvoering krijgen. Zo nam ze kleine stapjes door ons kantoor in te richten met veel groen en een custom recycle station, maar initieert ze ook grotere activiteiten zoals de maandelijkse CleanUP run. Een event waarbij zij met haar team, en enthousiastelingen die willen aansluiten, een uurtje tijdens de lunchpauze rond rent en de omgeving om het kantoorpand bevrijdt van zwerfafval. Goed voor onze dagelijkse portie buitenlucht, het team building gevoel en moeder natuur! Haar doel voor 2019 is om dit concept te introduceren bij bedrijven in de randstad. Iedereen heeft een half uurtje lunchpauze en elke werkgever heeft baat bij fitte, vrolijke werknemers én een gezonde planeet. Wat is dan een betere manier om 1x per maand met al je collega's de frisse lucht op te zoeken en te zien hoe eenvoudig je impact kan maken? Als we allemaal in deze kleine stapjes blijven denken kunnen we samen heel ver komen!

Actief bij

Flextrash

Rol binnen initiatief

Kiki is een belangrijke spil in de duurzame start-up Flextrash. In haar persoonlijke leven inspireert zij met duurzaamheid als het aankomt op consuminderen, het kopen van vintage of duurzame kleding en de natuur opzoeken en vastleggen wanneer ook maar mogelijk.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.flextrash.nl