Kiki Kersten

Kiki-Kersten

Kiki Kersten is 29 jaar oud en Beleidsmedewerker bij D66

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Kiki is een denker én een doener in de duurzame politiek. Sinds 2018 is ze beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie voor D66. Kiki zet alles op alles in om Nederland stapje voor stapje te verduurzamen. Wat haar betreft kan het niet snel genoeg gaan. Ze komt altijd met concrete voorstellen die Den Haag en het rest van het land groener en duurzamer maken.

De portefeuilles van Kiki zijn: landbouw, visserij, natuur, openbaar vervoer en ruimtevaart. Zij adviseert op politiek strategisch niveau de verantwoordelijke kamer leden over het te voeren beleid, beoordeelt wetgeving en kabinetsbeleid, schrijft speeches, voert achtergrondonderzoek en politieke analyses uit. In haar functie wordt ze geacht boven de verschillende portefeuilles uit te stijgen en dus politiek strategisch kansen te zien die verder reiken dan alleen haar eigen portefeuilles. En daar slaagt ze erg goed in.

Kiki heeft ervaring op velerlei terrein die ze volop gebruikt in haar huidige functie maar ook daarbuiten. Ze heeft 3 jaar ervaring in de corporate wereld als duurzaamheidsspecialist bij Cargill en twee jaar in de academische wereld als afgestudeerde ecoloog bij de VU. Kiki is een energieke, zeer betrokken en analytische teamspeler. Ze wordt omringd door een groeiende gemeenschap van zeer inspirerende mensen die haar de nodige vitaliteit en kracht geven om het potentieel dat ze overal ziet te realiseren.

Doel

Als gepassioneerde doorzetter heeft Kiki vooral hart voor natuurbehoud en duurzaamheid. Zo heeft ze in 2019 een motie naar voren gebracht om strengere maatregelen in te voeren wat betreft de wildconsumptie, met als motivatie het doorgeven van ziektes via het eten van besmet vlees tegen te gaan. Dit was ver voor de uitbraak van de coronapandemie. Zo ziet Kiki altijd kansen om een verschil te maken binnen en buiten haar portefeuilles en partij.

Ze heeft zich ook hard gemaakt voor bescherming van het koraal op de Antillen door een wettelijk verbod op zonnebrandcrèmes met de voor koralen schadelijke stof oxybenzon. Daarnaast wilt ze dat het voor mensen makkelijker wordt om de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Door samen met andere Europese landen betere afspraken te maken werkt Kiki aan één Europese dienstregeling zodat de internationale treinen straks sneller en gemakkelijker van Nederland rijden.

Actief bij

D66 fractie Tweede Kamer

Rol binnen initiatief

Kiki is creatief, innovatief en onorthodox, oftewel een ‘tempered radical' binnen D66. Met een proactieve en coöperatieve houding brengt ze beweging en frisse perspectieven. Enerzijds sluiten haar werkzaamheden aan bij de realiteit van de politiek, anderzijds moet ze soms tegen de gevestigde orde ingaan om duurzaamheid een podium te geven. Om dit werk te kunnen doen, vindt ze het belangrijk initiatieven voor verdere verduurzaming en natuurbehoud aan te blijven dragen. Maar het allerbelangrijkst is dat ze onderdeel is van een groter team binnen D66 dat elkaar goed ondersteunt in het verdere verduurzamen van ons land.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://d66.nl/