Keiko Chavers

Keiko Chavers is 29 jaar oud en Mede-oprichter DuKo

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Keiko Chavers
Leeftijd: 29
Is: Mede-oprichter DuKo
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Keiko is mede-oprichter van DuKo, de duurzame kortingskaart voor studenten. Afgelopen mei is het project overgegaan in een stichting, en sindsdien is Keiko voorzitter van Stichting DuKo Student. Samen met Ratna, Marijn en Laurens probeert ze met DuKo studenten bewust te maken van de herkomst en impact van producten. Ze is van mening dat ook kleine veranderingen invloed hebben en dat de bijdrage van elk individu belangrijk is. Hiernaast doet ze een studie Bestuurskunde in Rotterdam. Haar creativiteit en zakelijkheid maken haar een belangrijke pijler voor de ontwikkeling van DuKo!
Effect: Er zijn momenteel duizend kortingskaarten in omloop in Utrecht en Nijmegen. DuKo krijg steeds meer naamsbekendheid door zich te verbinden aan diverse partijen variƫrend van studieverenigingen tot aan instanties zoals Green Office Utrecht. Ook worden de mogelijkheden om DuKo in andere studentensteden, zoals Amsterdam en Wageningen, te introduceren verkend. Tot slot zijn er plannen voor een app om het bereik van DuKo te vergroten en daarnaast om duurzaam consumeren voor studenten nog toegankelijker te maken!
Duurzaam?: Ons consumptiegedrag heeft op talloze wijzen invloed op mens, dier en milieu. Dit besef leeft lang niet onder iedereen en wordt daarnaast niet altijd meegenomen in het productieproces. Om er dan ook voor te zorgen dat producenten verduurzamen moet er worden begonnen bij de vraag van de consument. Als student start je met het vormen van een consumptiepatroon, hier willen wij met de DuKo op inspelen. Door studenten in deze fase te introduceren aan duurzame bedrijven hopen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzamer consumptiepatroon.Deze filosofie wordt op een speelse wijze vertaald naar een kortingskaart voor de beginnende consument. Zo leren studenten over de duurzame bedrijven in hun regio en de verhalen hierachter.
Meer info: http://www.dukostudent.nl