Kees & Niek van Rengs / Franken

DJ100-ava

Kees & Niek van Rengs / Franken is 29 / 29 jaar oud en Co founders

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Kees van Rengs en Niek Franken hebben als jonge ondernemers in 2016 Plennid opgericht. De organisatie heeft vanaf start versneld een ontwikkeling doorgemaakt. Met een primaire focus op circulaire economie en de ontwikkelingen die gaande zijn, slaan zij een brug tussen – de toenemende vraag en zoektocht naar circulaire kennis, expertise en skills en de behoeften van professionals om in hun werk / carrière een bijdrage te leveren aan de maatschappij en gezonde toekomst. Gezond in de zin van zowel economische groei als duurzaam.

Met Plennid richten zij zich op de bouw/infra, logistieke en publieke sectoren. Vanuit de nationale ambities dat onze samenleving in 2050 circulair is, gaan deze sectoren een forse stap zetten in de transitie naar een circulaire economie. Om dit te realiseren is knowhow, kennis en vooral ook een ‘doeners mentaliteit’ nodig. Kees en Niek hebben deze instelling. Met hun projectontwikkeling en -uitvoering dragen zij bij aan het operationeel maken van circulaire oplossingen.

Doel

Kees en Niek hebben in korte tijd een onderneming opgebouwd met een eigen toekomstvisie en pragmatische benadering. Een onderneming die gelooft in de kracht van samenwerking en een ‘open source’ aanpak, ofwel het delen van circulaire kennis is cruciaal. Ze hebben zelf in drie jaar een sterk (kennis) netwerk opgebouwd en professionals, partners en ambassadeurs aan zich weten te binden. Met het inzetten van dit netwerk in projecten dragen ze bij aan concrete circulaire oplossingen voor organisaties. Zij initiëren, ontwikkelen en laten circulaire projecten tot uitvoer komen. Het Houtketenplan en Koffieketenplan zijn twee voorbeelden. Het gaat Kees en Niek vooral om de executie van ideeën en plannen. Of zoals zij het zelf op z’n Rotterdam verwoorden ‘niet lullen maar poetsen’.

Kees & Niek geloven als ondernemers dat circulariteit een thema is dat op 'directie niveau' moet worden omarmd en door de gehele organisatie moet worden gedragen, wil het slagen en duurzaam verankerd worden in de gehele bedrijfsstrategie en -bedrijfsvoering. Organisaties moeten circulariteit niet zien als een kostenpost; het is een duurzame en belangrijke investering in de groei van je organisatie.”

Actief bij

Plennid

Rol binnen initiatief

Met hun visie maken Kees & Niek de transitie naar circulariteit laagdrempelig en geven er een praktische invulling aan. Zij activeren organisaties en vergroten het bewustzijn dat het nu tijd is om te gaan ‘doen’.

Kees & Niek hebben met Plennid de missie om komende jaren een groei met Plennid te realiseren met projectontwikkeling en -uitvoering in de bouw/infra-, logistiek en publieke sector. Op dit moment staat Plennid aan het begin van een belangrijke nieuwe stap om actief deel te gaan nemen in Cirkelstad en dan in het bijzonder het Bouwprogramma van Zuid-Holland.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.plennid.com