Kaz Vermeer

linkedin

Kaz Vermeer is 27 jaar oud en Cofounder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Ik ben co-founder van VanBoven - een startup waarmee we de keten van verse groenten verduurzamen door dat-gedreven oogstvoorspellingen. Door telers en hun afnemers vroegtijd informatie te geven over aankomende tekorten of overschotten kunnen ze daar op anticiperen. Zo voorkomen we dat verse groenten bij de boer worden verspild.

Om deze voorspellingen te kunnen doen hebben we eigen technologe ontwikkeld waarmee we op basis van drone-beelden en weerdata de oogst voorspellen.

Doel

Met VanBoven zijn we sinds 2019 actief. Een aantal milestones:

* We hebben in totaal al meer dan €1mio aan funding opgehaald. Dit is van groot belang omdat ook voor duurzame activiteiten geld nodig is. Zonder funding geen innovatie.

* Het eerste gewas waarin we actief zijn is broccoli. In 2021 gaat al 40% van de Nederlandse broccoli's door ons systeem. We hebben dus echte impact, op een enorme schaal.

* We proberen actief samen te werken met retailers zodat ook zij gaan bijdragen aan een duurzame keten waarin vraag en aanbod in balans zijn. We werken al samen met Lidl en Bakker Barendrecht, de exclusieve inkooporganisatie voor Albert Heijn.

* We hebben ondertussen een team van zo'n 12 FTE!

Actief bij

VanBoven

Rol binnen initiatief

Na mijn afstuderen ben ik VanBoven begonnen met twee co-founder: Bas en Eric. Ik heb het bedrijf dan ook zelf opgericht. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met financiering, business development en ons team te maken heeft.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.vanboven.io