Kars Gerrits

kars

Kars Gerrits is 31 jaar oud en Co-Founder en CFO

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Samen hebben we een startup opgericht, Afriek, een kledingmerk wat eerlijk gemaakte kleding produceert in Rwanda. Daarnaast zijn we allebei bestuur van de stichting achter het bedrijf 7AM.

Doel

Met Afriek hebben we een mannen en een vrouwenlijn die we verkopen in onze pop-up shops, online en aan andere winkels. Alles wordt eerlijk geproduceerd in Rwanda in ons eigen atelier, waar we streven naar gelijkwaardigheid en een respectvolle manier van samenwerken. Elk kledingstuk wordt door 1 kleermaker gemaakt, van begin tot eind en de naam van de kleermaker komt in het kledingstuk.
Onze missie gaat veel verder dan het stijlvol en duurzaam kleden van mensen: We willen meer gelijkwaardigheid in de wereld zien door positiever imago van Afrika te verspreiden met ons kledingmerk. Veel mensen kennen het continent van veel ellende uit het nieuws en van NGO's - en leven allemaal in de veronderstelling dat we moeten helpen en dat we het hier beter weten. Wat nou als we elkaar zouden zien als gelijken, samen aan de toekomst werken en kijken wat we van elkaar kunnen leren. Iedereen die onze kleding draagt, draagt bij aan deze missie. Met Afriek hebben we in alle grote magazines gestaan, verkopen we bij Hotel Droog en Geiten wollen winkel en hebben we veel artiesten mogen kleden. Het verhaal wordt op deze manier (uit)gedragen en verspreid.

Actief bij

VOF Afriek

Rol binnen initiatief

Samen hebben we Afriek opgericht en zijn we verantwoordelijk voor alles binnen het bedrijf. Zonder enige achtergrond in de mode of ondernemen zijn we ons ervan bewust dat veel dingen beter door anderen kunnen worden gedaan en daarom werken we samen met verschillende creatieven, (duurzaam) communicatie bureau W.green en (duurzame) modeontwerpers zoals Lisa Konno. In Rwanda hebben we een team van 10 mensen die de productie doet. Wij zelf reizen om de beurt 3 maanden per jaar naar Rwanda om daar het team te versterken en samen hun werkzaamheden te optimaliseren. In Nederland werken we aan verkoop, promotie en de dagelijkse organisatie samen met 3 stagiaires.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://Afriek.com