Karlijn Schuttelaar

5a2febe0-f1bb-49c2-a094-ef93acba8ee0

Karlijn Schuttelaar is 30 jaar oud en Jurist en founder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Karlijn heeft een juridisch adviesbureau voor de duurzame ondernemer. Haar bedrijf, Schuttelaar Law, helpt enkel bedrijven en organisaties die de wereld beter willen maken met laagdrempelig juridisch advies van hoge kwaliteit. Door middel van eenvoud, professionele empathie, een lage drempel en duurzame oplossingen zorgt zij voor juridisch advies op een bijzondere manier.

Ze blijft weg van archaïsche, formele gebruiken en taal die 'normaal' zijn in de juridische wereld en blijft dichtbij de duurzame ondernemer, zodat juridische dienstverlening behapbaar blijft.

Ook haar juridische oplossingen zijn duurzaam, zo contracteert ze op basis van vertrouwen, en laat ze de boodschap van de ondernemer in de stukken doorklinken. Ze kiest oplossingen die bij het verhaal passen. Zoals ze zelf zegt: Het grote verhaal in de kleine lettertjes.

Doel

Karlijn helpt allerlei duurzame ondernemingen aan passend juridisch advies. Door te levelen met de duurzame ondernemer, beschouwen zij het juridische als iets wat behapbaar is en waar ze niet te veel tijd, moeite en geld aan kwijt zijn.

Ze heeft bijvoorbeeld prachtige contracten opgesteld op basis van vertrouwen. Denk hierbij aan een arbeidsovereenkomst in de vorm van een welkomstbrief of algemene voorwaarden die ook goed leesbaar zijn voor een speciale doelgroep van de duurzaam ondernemer.

Actief bij

Schuttelaar Law

Rol binnen initiatief

Karlijn is dit bedrijf gestart nadat ze had gewerkt als jurist bij een NGO en zich besefte dat de traditionele juridische gang van zaken slecht aansluiting vindt bij de gepassioneerde zielen van duurzaam ondernemers. Ze vond het belangrijk dat het juridische stuk geen obstakel wordt in de weg naar een betere wereld, maar dat het juist helpt.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.schuttelaarlaw.nl