Karlijn Schuttelaar

D804FA37-FF01-4E4D-87EC-893F7AF18A25

Karlijn Schuttelaar is 32 jaar oud en Impactjurist en eigenaar

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Met mijn eigen juridisch adviesbureau Schuttelaar Law richt ik mij volledig op duurzame & impact ondernemers. Een bevlogen en gepassioneerde branche die juridische innovaties nodig heeft om te kunnen floreren. Hoe borg je je impact juridisch? En hoe zorg je ervoor dat je contracten sociaal inclusief zijn? Middels visie gedreven contracteren en de juiste governance structuren zorg ik op toegankelijke wijze dat de juridische zaken van impact ondernemers volledig aansluiting vinden bij hun visie en missie.

Naast mijn adviesbureau ben ik nog met een tweetal partners een BV/Stichting structuur gestart: Building for Good. Binnen building for good adviseren en begeleiden wij bouwprojecten die volledig CO2 neutraal en circulair zijn. Een van de partners is circulair bouwkundige en de ander een specialist in publiek domein. Bij circulaire bouw komen veel juridische innovaties kijken (leasen van gevels, onroerend/roerend, oprekken van bouwbesluiten etc.). De politiek veranderd niet snel genoeg, en met mijn kennis en netwerk zorgen we ervoor dat deze juridische innovaties parallel lopen aan de bouwkundige innovaties, zodat er daadwerkelijk goed gebouwd kan gaan worden. Snelle verandering dus.

Tot slot ben ik bezig met een kinder prentenboek (6+) over het kinderrechten verdrag. Kinderrechten is een passie van mij en ik vind het belangrijk dat recht toegankelijk is voor de doelgroep. Zowel in sociaal ondernemen, als voor kinderen (het verdrag is immers voor hen bedoeld)

Doel

Inmiddels sta ik al vijf jaar allemaal mooie impact ondernemers bij en ben ik voor velen de facilitator geweest van maken van impact door toegankelijke contracten en mooie structuren.

Ik ben project partner van Social Enterprise Nederland, waar ik de Social Enterprises voor een mooi tarief goed en toegankelijk bij kan staan. Ook geef ik daar toegankelijke juridische spreekuren waar ondernemers laagdrempelig vragen kunnen stellen en praat ik als expert mee in kennissessies over bijvoorbeeld de BVm.

Daarnaast zit ik in een netwerk van 15 juristen uit de impact hoek (andere kantoren en ook inhouse juristen) waarmee we juridische innovaties doen op het gebied van duurzaamheid (denk bijvoorbeeld aan toegankelijke termsheets voor investeringen). We zijn hard bezig om dit platform binnenkort te lanceren.

Het kinderboek is inmiddels over de helft af (teksten klaar, nog 5 prenten te gaan) en wordt gesteund door verschillende grote kinderrechten organisaties, welke uiteraard ook een plek krijgen in het boek en wiens marketing afdelingen gebruikt kunnen worden om impact te vergroten. Na de zomervakantie wordt deze gepubliceerd.

Actief bij

Schuttelaar Law

Rol binnen initiatief

Als impact jurist en eigenaar van Schuttelaar Law sta ik duurzame en impact ondernemingen bij. Op laagdrempelige wijze met toegankelijke taal, meedenken met de bevlogenheid van de impact ondernemer. Zorgen dat de visie en missie geborgd is: niet alleen in de statuten, maar ook in contracten met derden, beleid en de verdere governance. Visie en missie gedreven juridische zaken die passen bij jouw onderneming.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.schuttelaarlaw.nl