Jur Jacobs

IMG_9459

Jur Jacobs is 28 jaar oud en Mede oprichter

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Na een biologische foodbox heb ik me aangesloten bij een initiatief dat op een hele nieuwe manier verse vis verkoopt. Dat hebben we uitgebouwd tot Buurvissen. Een bedrijf waarin we verse Noordzee vis van kleine kotters direct van de afslag naar Amsterdam kunnen brengen. Filet, met alleen een papiertje erom, die je direct in de pan kan gooien. Dit haal je op bij iemand in je buurt.

Doel

We hebben binnen een jaar meer dan 700 mensen die wekelijks onze vis eten. Er wordt namelijk in Nederlandveel buitenlandse kweekvissen als zalm, tilapia en pangasius gegeten. Belachelijk vind ik, want op een steenworp van de Noordzee hebben we veel betere vis tot onze beschikking. Daarnaast proberen we het gehele verhaal te vertellen, de misvattingen rond bijvangst, duurzaam vissen en versheid van vis. Eerlijk, simpel en transparant. We dachten dat het anders kon, niet alleen goede vis, maar als je de vis ophaalt bij de buren, leer je elkaar ook nog 's kennen. Eten moet iedereen, waarom zou je dat niet samen doen?

Actief bij

Buurvissen

Rol binnen initiatief

Samen met Hanne Nijhuis en Charlotte Eijsbouts zijn we Buurvissen begonnen. Ik ben de alles-op-losser, logistieke octopus en administratieve stoomlocomotief.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.buurvissen.nl