Jur Jacobs

Jurjacobs

Jur Jacobs is 29 jaar oud en Ondernemer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Naast het vorige concept van Buurvissen (verse vis direct van de afslag op jouw bord) zet ik verschillende ondernemingen op die een impact maken op maatschappelijke verandering en op voedselkeuzes. Op dit moment organiseer ik een academie waarbij ik jonge voedselveranderaars opleid tot future food leaders. Daarnaast zet ik me in voor BuurtBuik, een organisatie die eten maakt van eten dat wordt weggegooid voor mensen die niet altijd eten kunnen betalen. Ondertussen zet ik een project op dat het welzijn van varkens in kaart brengt en zet een plek op die aandacht vraagt voor natuur in de stad door middel van bijen.

Doel

De eerste foodbox van Nederland ben ik directeur geweest, heb een project mede opgezet dat Buurvissen heette; verse vis direct van de afslag op jouw bord, dat je ophaalt bij je buurman of vrouw. Als ondernemer probeer ik altijd de slag te slaan tussen een impact die je kan maken zodat er andere keuzes worden gemaakt door mensen. Want dat is nodig om de wereld te verduurzamen.

Actief bij

Entrepejur, Slow Food Youth Network, eigen ondernemer

Rol binnen initiatief

Initiator, facilitator en verbinder

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)