Juliette Schraauwers

J8A8242-social-media

Juliette Schraauwers is 32 jaar oud en Founder Brand it forward & Vrijheidsmiljonairs / Co-Founder NOW school

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Oke, ik ga het kort en bonding proberen uit te leggen:

1) https://www.now-school.com/ > Ik ben 2,5 jaar geleden een project gestart geïnspireerd op de Green School Bali. Ik bezocht de school en heb mezelf beloofd dat ik er alles aan zou gaan doen om naast mijn bedrijf een volledige duurzame basis school op te gaan zetten in Utrecht. Een school voor de toekomstige changemakers die leren voor zichzelf, de ander en de aarde te zorgen, zodat de aarde ook voor hen kan zorgen. Inmiddels hebben we een achterban van 500 ouders, leerkrachten en bedrijven die ons project een warm hart toedragen. We willen in september 2021 openen in Utrecht en hebben de ambitie door te groeien naar meerdere vestigingen. De school gaat zich mogelijk in de kas van een tuincentrum vestigen en tevens willen we gebruik maken van een omgebouwde schoolbus waarmee we door het land kunnen reizen om te leren van duurzame en sociale ondernemers. We see the world as our classroom.

2) https://www.brand-it-forward.com/ > Dit is mijn bedrijf wat net zijn 10e verjaardag heeft gevierd, waarin ik ondernemers, start-ups, zzp-ers en studenten begeleid in de ontwikkeling van een duurzaam en sociaal merk. O.a. voor het Ministerie van infrastructuur, Plastic Soup found. & WWF Brazilië.

3) https://www.youtube.com/channel/UCaVsYMN5-wu85s5n8Q_XRSA > Ik ben voor mijn eigen generatie een platform aan het opzetten waarin ze mijn reis kunnen volgen: Een leven met minder is meer leven. Beter voor jezelf & de Aarde. #bethechange

Doel

Het leukste is om even dit filmpje van twee minuten te kijken:
https://www.youtube.com/watch?v=CoBMkSWMDYc

- Ik heb in 10 jaar tijd een succesvol, duurzaam en social bedrijf opgebouwd (gestart tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven)
- Na mijn opleiding mocht ik mijn afstudeer project presenteren bij Spuiten & Slikken, toen werd ik daarna genomineerd voor de Seks & Media Prijs (won de 3e plek)
- Winnaar Freelancer of the Year award in de categorie Design.
- Wild Card Deelnemer voor de Nudge Global Impact Challenge.
- Genomineerd voor de Viva 400 in de categorie Wereldverbeteraars.
- NOW school gestart, dit doe ik volledig vrijwillen. Dankzij de inkomsten uit mijn bedrijf kan ik tijd, energie en geld steken in dit purpose project waar ik zo enorm in geloof.
- Geef regelmatig Branding les (offline & online) aan studenten die impact willen maken.
- Ontwikkelde de online cursus 'Brand it yourself' waar inmiddels 300 mensen aan meededen.
- Vlog dagelijks op instagram en wekelijks op YouTube over een duurzame leven, en heb inmiddels een actieve tribe.
- Huis verkocht om in te ruilen voor een duurzaam huisje op een voormalige camping & werk vaak vanuit mijn camper kantoor :)

Actief bij

Brand it forward | Vrijheidsmiljonairs | NOW school

Rol binnen initiatief

Ik ben de initiatiefnemer van NOW school. Toen ik terug kwam uit Bali om dit op te gaan zetten heb ik een Linkedin bericht gepost, waarna 500 mensen zich hebben aangemeld. Ik heb een team bij elkaar weten te brengen, zodat we nu samen de kar trekken. Ik ben verantwoordelijk voor de visie en missie, het uitdragen hiervan (spokesperson voor o.a. radio, onlangs bij Sublime FM op het nieuws van de vooruitgang geweest). Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de Branding Strategie en het Design.eetbare als niet meetbare impact.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://now-school.com/