Julian Swinkels

437ce0c9-c733-4ead-a5eb-bbe47341fcc1

Julian Swinkels is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Buiten mijn werkzaamheden als project manager van klimaatinnovatie projecten bij de Technische Universiteit van Delft heb ik de startup CarbonCancel opgericht samen met 3 vrienden. Het doel van CarbonCancel is om mensen inzicht te geven in hun voetafdruk, tips over hoe je die kan verminderen en alles wat over blijft te compenseren. Als mensen ervoor kiezen om hun hele voetafdruk te compenseren en CO2 neutraal te leven krijgen ze toegang tot een uitgebreide dashboard met data over hun voetafdruk en een overzicht van de groene projecten waar ze in investeren.
De rollen tussen de vier founders zijn onderverdeeld als creative director, IT specialist, hoofd finance en marketing en business development lead. Dat laatste val ik onder. Mijn activiteiten bestaan dus voornamelijk uit het analyseren van welke partijen nodig zijn om CarbonCancel te laten groeien en zo meer impact te realiseren, het opbouwen en onderhouden van partnerships en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen klimaatneutraal gaan leven.
Naast het business development moeten we met zijn vieren ook het bedrijf blijven runnen, dit betekend bijvoorbeeld ook klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren, het constant blijven verbeteren van ons product en ook het uitbreiden van ons product. Bovenaan mijn lijstje staat het uitbreiden van onze dashboard en het interactiever maken. Tenslotte geloof ik dat de eerste stap voor een duurzamere levensstijl altijd begint bij het bewust zijn van je eigen bijdrage.

Doel

Terwijl onze launch officieel pas volgende week is hebben we al flink wat mijlpalen bereikt. Zo hebben we belangrijke partnerships met Climate Neutral Now, CO2 emissiefactoren, The Rock Group en Enking International opgezet. Verder hebben we ook een C02 calculator gebouwd die er strak uitziet, klantvriendelijk is en ook een vleugje humor heeft. Op de achtergrond zijn we ook druk bezig geweest met het bouwen van een dashboard die zoveel mogelijk inzicht geeft in waar de grootste delen van iemand emissie vandaan komen en wat ze eraan kunnen doen om die te verminderen. Via onze social media kanalen en blogs proberen we ook zoveel mogelijk inzichtelijk tips te geven over het verduurzamen van je dagelijkse leven.
In onze pre-launch fase zijn ook al 16 mensen aangesloten bij de CarbonCancel community die nu officieel CO2 neutraal leven, daar zijn we heel trots op. In totaal hebben ook iets meer dan 80 mensen onze calculator ingevuld waardoor ze hopelijk meer te weten zijn gekomen over hun eigen voetafdruk.
Door onze sterke band met University College Utrecht, waar we alle 4 hebben gestudeerd, krijgen we eind deze maand ook 2 stagiaires erbij die ons komen versterken.

Actief bij

CarbonCancel

Rol binnen initiatief

Als hoofd business development ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzeten van partnership die bijdrage aan de groei van CarbonCancel. Door onze partnership met Climate Neutral Now (onderdeel van de VN) en Enking International hebben we toegang tot een brede selectie van gecertificeerde projecten, door onze partnership met The Rock Group hebben we veel tactisch advies gekregen en door onze partnership met CO2 emissiefactoeren krijgen we actuele data die helpen met het bouwen en uitbreiden van onze carbon calculator.

Als een van de 4 oprichters liggen veel van mijn werkzaamheden ook binnen het optimaliseren van onze bedrijfsvoering en het verbeteren en uitbreiden van ons product.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.carboncancel.com/