Joy Roeterdink

Joy-31

Joy Roeterdink is 31 jaar oud en Corporate Social Responsibility Manager

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

CSR geïnitieerd binnen Suitsupply vanuit rol in product inkoop, kwaliteit en ontwikkeling.
Geeft leiding aan een klein MVO team met de focus op thema's relevant voor het bedrijf:
Mensenrechten & arbeidsomstandigheden, zero waste & circulariteit, carbon en keten footprint.

Werkt aan het controleren en verbeteren van arbeidsomstandigheden in +15 landen. Ontwikkeld relevante policies, trainings & strategieën en bouwt aan robuuste relaties diep in de ketens.
Draagt bij aan sociale keten innovatie door het uitrollen van ambitieuze pilots in China, Italië en Myanmar op het gebied van sociale dialoog, communicatie en ketensamenwerking.
Werkt momenteel aan de energietransitie van winkels en hoofdkantoren naar groene energie, het uitwerken van Suitsupply's carbon footprint strategie, en het vergroenen vd supply chain mbv de Ecotool vh Institute of Environment Affairs ('IPE').

Wordt als spreker & panellist gevraagd voor uiteenlopende events van Fashion Revolution, Design Festival Arnhem, Fair Wear, ERM en ECAP.
Geeft gastlessen in duurzaamheid en is onderdeel van de Fair Wear Member Expert Group en de Fair Fashion denktank op supply chain transformatie.

Doel

Studeerde Commerciële Textielkunde aan het Amsterdam Fashion Institute en Sustainable Business aan Cambridge University.

Kreeg Suitsupply’s social sustainability programma binnen 1 jaar op de hoogste mogelijke rating vd Fair Wear Foundation ('Leader'), waar het sindsdien consequent staat.

Zette een recycling take-back systeem opgezet voor 75 winkel locaties in EU, USA en Azie mbv partner I:Collect. De 'Zero Waste to Landfill' strategie heeft tot op heden meer dan 20.000 kg in pre+post consumer textiel een nieuw leven gegeven.
Ontwikkelde daarnaast een circulaire strategie en een succesvolle circulaire Fibre to Fibre pilot als onderdeel van het European Clothing & Action Plan.

Verduurzaamde de B2C packaging, labelling en hangtags in samenwerking met de relevante interne teams en kreeg Suitsupply binnen 16 maanden op een top 50 positie op environmental management met een eervolle vermelding in het Green Supply Chain report benchmark report 2019.

Actief bij

Suitsupply

Rol binnen initiatief

MVO geïnitieerd binnen Suitsupply vanuit rol in product inkoop, kwaliteit en ontwikkeling.
Draagt bij aan het stap voor stap verankeren van duurzaamheid in bedrijf en keten met daarin liefde voor product en ambacht als belangrijkste drijver.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://eu.suitsupply.com/en/csr-landing.html?from=home