Joshua Whyatt

JosuaWyatt

Joshua Whyatt is 29 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen en ben ik in een passie gedoken voor maatschappelijke verandering richting duurzaamheid. Inmiddels, ben ik in het begin proces van mijn scriptie in een samenwerking tussen Copernicus Institute for Sustainable Development en het Cambridge Institute for Sustainability Leadership over het onderwerp hoe we kunnen ‘mission oriented’ doelen bereiken.

Tijdens mijn studie heb ik een jaar geleden de Circular Coffee Project opgericht. Wat begon als idee in een café om de koffieketen te verduurzamen is geworden tot een betere manier om binnen de hele out-of-home sector het gebruik van wegwerpbekers te voorkomen en daarbij het vervuilend productie proces en inefficiënte recycling te verminderen. Wegwerpbekers vervulde tot nu altijd een belangrijke rol in onze onduurzame maatschappij en mijn passie is dit te veranderen.
Met onze herbruikbare beker systeem ‘Tu-Go’ helpen wij met het verduurzamen van koffie/thee consumptie buitenshuis. Onze focus ligt op het veranderen van het consumentengedrag, dankzij de feedback van de positieve impact door hergebruik en de rewards voor de gebruiker.

Hierbij zijn we gekopppeld aan de volgende SDG’s:
11- Sustainable Cities and Communities
12- Verantwoorde consumptie en productie
13- Climate Action
17- Partnership for the Goals

Doel

Vorig jaar, naar een onderzoeksperiode hebben we een pilot gedraaid op de Universiteit van Utrecht. Tijdens de pilot hebben we in 6 weken meer dan 2000 wegwerp bekers, 91kg CO2 en 21kg afval vervangen of voorkomen. Dit biedt veel inzicht en laat de potentie zien een oplossing voor het wegwerpbekergebruik te kunnen realiseren. Wij zijn er van overtuigd dat wij binnen 5 jaar samen met koffie/thee liefhebbers in Nederland dankzij ons systeem 8.5m kgs overbodige CO2-uitstoot en 55 miljoen wegwerpbekers per jaar kunnen besparen.

Actief bij

Tu-Go B.V.

Rol binnen initiatief

Als initiatiefnemer, communiceer ik de visie, waardoor alle cafes, restauranten, supermarkten en koffie/thee leveranciers kunnen aansluiten; met de absolute focus onze visie en missie niet uit het oog te verliezen. Mijn rol is te balanceren wat nodig is met wat mogelijk is om dit project tot een succes te maken.

Ik werk pragmatische richting een circulaire economie met de kennis van Universiteit van Utrecht, TNO, KIDV en de Ellen MacArthur Foundation en het ontwikkelen van de economische en technische haalbaarheid in samenwerking met de Impact Hub, Accenture en Deloitte Impact Foundation.

Dit zorg dat ik de juiste beslissingen kan maken met de juiste impact en waarde.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.linkedin.com/in/joshuawhyatt/