X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Joris Overmeer

LlinkedIn-Profiel

Joris Overmeer is 23 jaar oud en Vicevoorzitter en Bestuurslid Overheid & Politiek (Jonge Klimaatbeweging) en Co-Founder (Ben.r)

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Joris is vicevoorzitter en bestuurslid Overheid & Politiek bij de Jonge Klimaatbeweging. De Jonge Klimaatbeweging representeert 72 jongerenorganisaties in het klimaat- en duurzaamheidsdebat. In deze rol is hij verantwoordelijk voor politieke strategie van de organisatie. Daarnaast heeft hij met zijn partner in crime Werner Schouten geregeld gesprekken met politici, beleidsmedewerkers en ministeries om te stem van jongeren te vertegenwoordigen en te integreren in het Nederlandse klimaat- en duurzaamheidsdebat. Op dit moment hebben groen herstel uit de coronacrisis en de verkiezingen van volgend jaar de focus.

Joris is ook sinds een paar maanden co-founder & developer bij Ben.r. In tijden van Corona kunnen minder mensen naar hun lokale winkels gaan. Toch willen veel mensen hun lokale ondernemers steunen. Ben.r heeft als doel om lokale winkels online te koppelen aan de klanten en het makkelijker te maken om bij je lokale winkelier online te bestellen. Alle pakketjes worden op een duurzame manier bezorgt met de lokale fietskoerier.

Doel

Joris heeft de volgende dingen bereikt in het afgelopen jaar bij de Jonge Klimaatbeweging:
* Gesprekken gehad met politici, beleidsmedewerkers en ministeries om de stem van jongeren te vertegenwoordigen en integreren in het klimaat- en duurzaamheidsdebat.
* Politieke strategie opgesteld voor de verschillende inhoudelijke punten van de Jonge Klimaatbeweging. Denk hierbij aan de strategie voor groen herstel, de verkiezingen en betere mogelijkheden voor jongerenparticipatie in het klimaatdebat.

Joris heeft de volgende dingen bereikt in het afgelopen maanden bij Ben.r:
* Samen met de andere co-founder, Eva van Genuchten het online platform opgezet.
* Samen met Eva van Genuchten een pilot gestart met verschillende winkels in Utrecht.
* Mee gedaan aan de wedstrijd Kraak de Crisis.

Actief bij

Jonge Klimaatbeweging & Ben.r

Rol binnen initiatief

Joris is vicevoorzitter en bestuurslid Overheid & Politiek bij de Jonge Klimaatbeweging. Samen met zijn partner in crime Werner Schouten heeft hij geregeld gesprekken met politici, beleidsmedewerkers en ministeries om te stem van jongeren te vertegenwoordigen en te integreren in het Nederlandse klimaatdebat.

Joris is co-founder & developer bij Ben.r. Ben.r heeft als doel om de lokale ketens te verduurzamen en te verkorten. Dit doen ze door pakketjes op een efficiƫntere manier bij bestemming te brengen. Daarnaast zet Ben.r zich in om winkeliers te helpen om te zijn waar hun klanten nu regelmatiger zijn in deze tijden, online.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.jongeklimaatbeweging.nl/