Joris Lohman

Food-Hub-portret_low-res-6

Joris Lohman is 32 jaar oud en Co Founder Food Hub

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Joris samen met Joszi Smeets, oprichter van Food Hub. Food Hub stelt mensen in staat de wereld van voedsel- en landbouw te verduurzamen door middel van programma’s die ervoor zorgen dat deelnemers de veranderende wereld van voedsel- en landbouw leren te begrijpen en hun eigen rol hierin weten te bepalen.

Wij hebben een interdisciplinaire kijk op voedsel. Problemen en uitdagingen binnen één sector kunnen alleen opgelost worden door alle schakels van de keten hierbij te betrekken: een visie op de toekomst van voedsel ontwikkel je niet alleen. Met de inzet van ons unieke en brede netwerk in zowel stad als platteland, wetenschap en praktijk bieden wij startende en bestaande ondernemers een groot palet aan tools, kennis, expertise en een internationaal netwerk om succesvol te innoveren. Dit doen we met de poten in de modder, in gesprek met, en niet over, de mensen over wie het gaat. Zo creëren we nieuwe oplossingen en innovaties die direct in praktijk kunnen worden gebracht.

Doel

Tijdens zijn studie politicologie (MSc.) raakte Joris gefascineerd door de complexiteit van het voedselsysteem en de impact die onze manier van consumeren en produceren heeft op de wereld om ons heen. Van 2012 tot 2014 gaf hij leiding aan de Youth Food Movement, eerst als voorzitter en later als directeur. Daarnaast richtte hij in 2011 het Food Filmfestival op. In 2015 organiseerde hij een vierdaagse conferentie in Milaan, We Feed the Planet, waarbij 2.500 jonge boeren en voedselprofessionals afkomstig uit 90 landen uitgedaagd werden met innovatieve ideeën te komen. Joris werd in 2013, 2014 en 2015 verkozen in de Trouw Duurzame 100, de lijst van meest invloedrijke personen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Momenteel is hij Tafelverbinder Landbouw-
en Landgebruik voor KEK, de Klimaatkoepel van young professionals die meewerken aan de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Met Food Hub organiseert hij veranderingstrajecten en opleidingen voor professionals door het hele land, is hij een van de drijvende krachten achter Flevo Campus, startte hij de Food100 en adviseert hij o.a. het Ministerie van LNV en het Ministerie van Buitenlandse Zaken over duurzaam voedsel.

Actief bij

Food Hub

Rol binnen initiatief

Mede-oprichter, samen met Joszi Smeets.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.thefoodhub.org