Jordy van Osch & Simon Rombouts

Simon & Jordy DJ100

Jordy van Osch & Simon Rombouts is 25 & 26 jaar oud en Co-founders

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Chainable is een circulaire keuken producent voor de sociale en vrije huursector. We leveren onze keukens uitsluitend in een Product-as-a -Service model. In plaats van keukens te verkopen, stellen wij onze circulaire keukens ter beschikking voor een vast bedrag per maand via K-a-a-S. Hierbij wordt alle service en onderhoud aan de keukens door ons verzorgd. Doordat wij altijd weten welke materialen gebruikt zijn én wanneer deze materialen bij ons terugkomen, hebben wij duidelijke afspraken gemaakt met onze ketenpartners betreft refurbishment, remanufacturing en recycling. Dit stelt ons instaat materialen te selecteren met een duurzaam karakter en een lange levensduur. Hiermee beogen we enerzijds materiaalverbruik te minimaliseren en anderzijds woninggebonden energieverbruik te reduceren. Momenteel zijn onze keukens 82% circulair en zijn we de weg ingeslagen naar een keukenwereld zonder afval.

Jordy is CTO van Chainable. Vorig jaar is Jordy afgestudeerd met zijn Master in Sustainable Technology aan de KTH Royal Institute of Technology in Stockholm, Zweden. Bij Chainable is Jordy verantwoordelijk voor onder andere de circulariteit van de keukens en de productontwikkeling.

Simon heeft een master in Sustainable Business & Innovation in Utrecht afgerond en is nu CEO van Chainable. Als Product-as-a-Service specalist hoopt Simon bij Chainable zelf actief bij te dragen de gigantische materiaal- en kapitaalvernietiging in de keukensector te veranderen.

Doel

Chainable is in de eerste plaats een circulair keukenbedrijf. Ons doel is om een keukenwereld te creëren zonder afval.

Momenteel zijn onze keukens voor 82% circulair volgens de PCI van Alba Concepts. Naar onze mening behoort een product bij te dragen aan de volledige maatschappij, hierom worden de pre-fab elementen van onze keukens bij een sociale werkplaats geassembleerd. Onze keukens hebben daarnaast 47% minder plaatmateriaal en worden altijd geleverd met energiezuinige apparaten. De apparaten worden kosteloos up-to-date gehouden. Zo verminderen we het keukengerelateerde energieverbruik van de woning en besparen we tegelijkertijd kosten voor de huurders.

Ondanks onze inspanningen hebben ook onze keukens een impact op te planeet, hierom garandeert onze samenwerking met Trees-for-all dat er twee bomen worden geplant voor elke geproduceerde Chainable-keuken.

De eerste pilotprojecten zijn geïnstalleerd. Verschillende projecten van meer dan 20 keukens zijn bevestigd en ondertekend voor 2021, terwijl we ernaar streven om dit jaar 750 keukens aan onze klanten te kunnen leveren. Deze schaalbaarheid kunnen we realiseren dankzij onze duurzame partnerschappen met onze ketenpartners.

Actief bij

Chainable B.V.

Rol binnen initiatief

Jordy en Simon dragen als medeoprichters van Chainable bij aan de transitie naar een circulaire economie. Ze vervullen een actieve rol in het realiseren van een modulair keukenontwerp en een circulaire supply chain om zo enerzijds materiaalverspilling te elimineren en anderzijds de levensduur van alle componenten te maximaliseren. Via Chainable willen Jordy en Simon de enorme berg keukenafval die jaarlijks in heel Europa gecreëerd wordt elimineren. Chainable kan een voortrekkingsrol hebben in de transitie naar een circulaire economie om zo circulariteit de standaard te maken in de keukensector, en uiteindelijk hopelijk in alle sectoren.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.chainable.nl/