Joost Kirkenier

Joost-Kirkenier-2016

Joost Kirkenier is 29 jaar oud en Ondernemer

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Bluerise is een technologie en project ontwikkelaar die gebruik maakt van thermische energie uit tropische oceanen voor de productie van duurzame elektriciteit, koeling en vers water. Een duurzame mentaliteit staat voorop en een frisse kijk op alle onderdelen van de systemen drijft Bluerise om economisch levensvatbare en technisch haalbare oplossingen te ontwerpen.

Doel

Ons doel is om grootschalige duurzame energiecentrales te maken die draaien op warm en koud water uit tropische oceanen. Hiermee kunnen wij een groot deel van de wereldbevolking voorzien van een duurzame en altijd beschikbare energie bron. Wij zijn momenteel bezig met vier projecten in het Caraïbisch gebied en Azië.

Actief bij

Bluerise BV

Rol binnen initiatief

Bluerise is in 2010 opgericht, ik ben er als 5e actieve aandeelhouder bij gekomen in 2014, als deel van het management team. Ik hou me elke dag bezig met het beter maken van de technologie en met onze projecten. Hiervoor werken wij nauw samen met de TU Delft. Samen met mijn collega's werken wij aan onze projecten op bijvoorbeeld Curaçao en Jamaica. We zorgen er voor dat daar mooie installaties komen te staan die duurzame energie en koeling voor de eilandbewoners verzorgen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.bluerise.nl/