Johan Trip

Johan Trip is 32 jaar oud en Oprichter en CEO Jip Apps B.V. (Jipio en Bieblio)

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Johan Trip
Leeftijd: 32
Is: Oprichter en CEO Jip Apps B.V. (Jipio en Bieblio)
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Ontwikkelt platformen die communities de mogelijkheid geven gezamenlijk gebruik te maken van onbenutte capaciteit. Met Jipio ontwikkelde hij een platform voor de deeleconomie en met Bieblio lanceerde hij vorige maand een nieuw soort bibliotheek. Met de app kan je boeken te leen aanbieden en zoeken, de app zoekt in de vriendenkring, de buurt en in de schappen van de lokale bieb en geeft je de snelste mogelijkheid het boek te lenen.
Effect: De initiatieven verbinden mensen met elkaar en en creëren gedistribueerde netwerken voor spullen. Het gaat verspilling tegen en zorgt dat we optimaal gebruik maken van wat we hebben. Het bouwt voort op en versterkt bestaande relaties. Daarnaast verlaagt het de “cost of ownership” van veel producten en zorgt het ervoor dat mensen geld/tijd overhouden voor dingen die er toe doen.
Duurzaam?: Het idee dat het meeste wat we nodig hebben gewoon beschikbaar is binnen ons sociale netwerk is de basis van Jipio. Mensen snel en goedkoop toegang geven tot de spullen die ze nodig hebben voorkomt onnodige milieubelasting. En mensen met elkaar in verbinding brengen rondom een gezamenlijk doel is duurzaamheid ten voeten uit.
Meer info: www.bieblio.nl en www.jipio.nl