Joey Hodde

pasfoto

Joey Hodde is 25 jaar oud en Co-founder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Ik ben één van de oprichters en eigenaren van Café de Ceuvel; een restaurant op duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam-Noord dat de overgang naar een duurzame en circulaire economie wil katalyseren. Verder ben ik de initiator en eigenaar van Toca do Coelho, een stuk land in Portugal dat samen met collectief KONIJN is getransformeerd naar een community die experimenteert met duurzame vormen van landbouw.

Doel

Met Café de Ceuvel proberen we de overgang naar een duurzame economie te katalyseren. We werken aan deze missie op drie manieren. Ten eerste gaan we op zoek naar wat écht goed eten is, dat niet alleen lekker en betaalbaar is, maar ook een positieve impact heeft op de planeet. Zo zetten we samenwerkingen op met stadslandbouwinitiatieven en innovatieve producenten, om te laten zien dat je geen concessies hoeft te doen als je duurzaam wil eten en drinken. Ten tweede zijn we heel bewust bezig met de stofstromen op De Ceuvel en proberen we op ons eigen terrein zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Zo winnen we fosfaat terug uit urine en zijn we bezig met de bouw van een biogasboot waarop ons groenafval wordt vergist, zodat we kunnen koken op de voedselresten van gisteren. De derde pillaar is educatie. Doormiddel van culturele én duurzame programmering leren we bezoekers op een uitdagende, leuke en interactieve manier over de grote uitdagingen waar wij als mensheid voor staan in de 21ste eeuw en op welke manieren we deze samen kunnen aanpakken.

Actief bij

Café de Ceuvel

Rol binnen initiatief

Ik ben mede-oprichter van Café de Ceuvel. Samen met een enthousiast team willen we een binnen de horeca een voorbeeldfunctie vervullen op het gebied van duurzaamheid en werken we hard aan samenwerkingen met initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van de planeet.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.cafedeceuvel.nl