Joel Boele

Joel

Joel Boele is 26 jaar oud en Community Outreach Coordinator & Sustainable Specialist

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Mijn functie bij de Black Jaguar Foundation heet officieel Community Outreach Coördinator. Ik hou me dagelijks bezig met het ‘levendig’ houden van ons netwerk: contact met sponsor- en technische partners, team-members en vrijwilligers. Door mijn achtergrond in Future Planet Studies en Environmental Geography, gebruik ik mijn kennis en interesse voor de aanvraag van verschillende grants of deelname aan panels. Daarnaast beschrijf ik de concepten die direct betrekking hebben op ons project: het planten van 2.4 miljard bomen in de Araguaia Biodiversity Corridor in Brazilië. Denk hierbij aan SDG’s, Green Capital, REDD+. We hebben niet de fondsen om voor elke functie iemand in te huren, daarom houd ik me bezig met heel veel verschillende taken en leer ontzettend veel nieuwe dingen. Uiteindelijk is alles wat we hier doen, voor die bomen daar en dat is zo’n fijn gevoel. Ik werk elke dag met plezier en enthousiasme voor de Black Jaguar Foundation. De eerste anderhalf jaar werkte ik bijna fulltime als vrijwilliger, daarnaast werkte ik fulltime als bedrijfsleider in de horeca in Amsterdam. Dat vond ik leuk, maar het was ook heel zwaar en uiteindelijk ligt mijn hart echt bij dit project en ben ik blij dat ik me hier nu steeds meer op kan focussen!

Doel

Een bijdrage aan 1 van de grootste herbebossingsprojecten ter wereld. Na jaren aan voorbereidingen, zijn we nu zover dat we kunnen beginnen met het planten van bomen. De afgelopen 2 jaar is de organisatie snel gegroeid en zo ook ons team. De eerste jaren dat ik betrokken was bij dit project, wist ik dat er geen fondsen waren om mij te betalen. Maar ik geloofde volledige in het succes van het project en gaan de weg kwam er geld beschikbaar om mij te kunnen betalen. Afgelopen jaar zijn de eerste 10.000 bomen geplant en dit jaar worden dat de eerste miljoen.

Actief bij

Black Jaguar Foundation

Rol binnen initiatief

Ik werkte na mij studie 2 jaar lang bijna dag en nacht om bij te dragen aan een van de grootste herbebossings projecten ter wereld: de Araguaia Biodiversity Corridor in Brazilie, die 2 belangrijke ecosystemen met elkaar zal verbinden, de Cerrado Savanna & Amazone Regenwoud. In totaal zullen er 2.4 miljard bomen geplant worden. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werk ik dagelijks om deze bomen te kunnen planten in de komende jaren. In de avond stond ik op de vloer in de Amsterdamse horeca. Inmiddels is het de BJF gelukt om de eerste 10.000 bomen te planten, kan ik ZZP'er geld verdienen bij de BJF en werk ik nog maar 2 dagen in de week in de horeca.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.black-jaguar.org/