Jill Vervoort

IMG_7525newedit

Jill Vervoort is 26 jaar oud en Adviseur duurzaamheid & projectleider

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Jill werkte als adviseur duurzaamheid & projectleider bij De Groene Grachten in het afgelopen jaar aan het verduurzamen van maar liefst 93 monumentale panden! Zij zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor allerlei soorten monumenten en is gespecialiseerd in woningen, kerken, boerderijen, buitenplaatsen en paleizen. Zo bouwt zij actief mee aan de verduurzaming van het Nederlandse erfgoed. Vanwege deze specialisatie is Jill uitgenodigd door het Boerderijenfonds, een landelijk stimuleringsfonds dat zich richt op herbestemming van historisch waardevolle boerderijen. Jill beoordeelt het verduurzamingsdeel van de subsidieaanvragen. Jill is dé bouwfysica expert in het team van De Groene Grachten en heeft hiervoor een intern lesprogramma ontwikkeld.
Voor Jill is duurzaamheid een bewuste levensstijl, die bepalend is voor haar leven. Ze ziet het als haar taak om mensen vooruit te helpen, zodat ook zij duurzame keuzes kunnen maken. Dit doet Jill op meerdere vlakken: ze gaat met de trein op vakantie en maakte haar eigen Amsterdamse appartement helemaal aardgasvrij. De meeste energie haalt ze uit de impact die ze maakt in haar werk bij De Groene Grachten. Haar passie ligt bij de renovatie en verduurzaming van monumentaal Nederland. Ze is helemaal op haar plek in het team met haar lef, daadkracht en vermogen om partijen te verbinden. Hiermee maakt ze het schijnbaar onmogelijke, mogelijk.

Doel

Jill’s impact groeit iedere dag en zij werkt aan de meest iconische projecten. Zo heeft ze indruk gemaakt bij de verduurzaming van een groot aantal woningen, waaronder vele VvE’s in Amsterdam, het Westfries Museum in Hoorn en Paleis Soestdijk. Jill woont sinds een half jaar in een aardgasvrij appartement op de Zeedijk, waarvoor ze zelf het duurzame plan maakte en het proces begeleidde naar de uitvoering. Ze is inmiddels trotse inwoner van “Green Light District” in Amsterdam en blogt regelmatig over haar ervaringen om een appartement duurzaam te maken. Ook geeft ze webinars en lezingen over haar expertisegebied. Op dit moment werkt Jill aan het verduurzamen van 17 kerken in Alkmaar en Rotterdam en maakt ze het duurzame plan voor de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch.

Actief bij

De Groene Grachten

Rol binnen initiatief

Als adviseur duurzaamheid & projectleider heeft Jill de leiding in adviezen die worden uitgebracht voor opdrachtgevers, met focus op haar expertise van bouwfysica. Ze leidt ook haar collega’s op, over de manier waarop we monumenten het beste kunnen isoleren, ventileren en verduurzamen. Dankzij Jill en haar team wordt Paleis Soestdijk het eerste energieneutrale paleis ter wereld. Haar Groene Grachten-missie? “Als een eeuwenpand pand duurzaam kan, dan kan het overal”.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.degroenegrachten.nl/