Jessie & Nicky Kroon

Jessie en Nicky Kroon

Jessie & Nicky Kroon is 23 & 27 jaar oud en Founders

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Jessie is afgestudeerd Communicatiewetenschapper en oprichter van A new zero Opgemärkt en Emma+John. Jessie gebruikt haar zero waste lifestyle als tool om duurzaamheid te promoten. Ze wordt enthousiast van (persuasieve) communicatie en kan soms een tikkeltje activistisch zijn. Never not working: in haar 'vrije tijd' zet ze zich in voor haar ongedwongen duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en schrijft ze blogposts voor het eerste Nderlandse zero waste lifestyleblog Emma+John, dat ze samen met haar zus Nicky heeft opgericht. Voor A new zero presenteerde ze onder andere nieuwe toekomsten voor plastics op de European Conference on Plastics, gaf ze lezingen en workshops bij grote en kleine bedrijven, overheden en scholen (o.a. Erasmus Universiteit, Accenture, Windesheim, MorgenVandaag, Beyond Green) en verzorgde ze de branding & communicatie voor duurzame startups en organisaties. In 2017 werd Jessie gevraagd als jurylid voor de D100, vanwege haar zero waste activiteiten, positieve insteek en luchtige benadering van een zwaar onderwerp.

Nicky is afgestudeerd Antropoloog en Politicoloog en mede-oprichter van A new zero. Nicky zet zich in haar vrije tijd volledig in voor het promoten van een duurzame zero waste lifestyle. Samen met haar zus Jessie schrijft ze blogs voor Emma+John, geeft ze workshops, bedenkt ze campagnes en is ze actief in de lokale en landelijke politiek. Nicky is het creatieve brein achter Plasticdieet: een campagne waarbij deelnemers gratis een maand lang tips, inspiratie en informatie krijgen over het vermijden van wegwerpplastic. Vorig jaar deden meer dan 800 deelnemers mee en haalde het dieet al EditieNL, RTL Nieuws en duurzame media. Dit jaar wordt - mede dankzij nieuwe samenwerkingen en een uitbreiding van het programma - geprobeerd nog meer deelnemers te bereiken. Daarnaast is Nicky co-auteur van het Engelstalige zero waste e-book 'A new zero' en zet ze zich in om de data-industrie (datacenters veroorzaken in 2020 meer CO2uitstoot dan de gehele luchtvaartindustrie) te verduurzamen.

Nicky en Jessie haalden in maart 2016 voor het eerst de internationale zero waste goeroe Bea Johnson naar Nederland. Het evenement in Amsterdam was ruim een maand voor de start al uitverkocht en de Early Birdtickets zelfs al binnen een paar uur. Zij staan aan de grond van de opkomende zero waste lifestyle beweging en gebruikten het evenement, bijhorend e-book en Plasticdieet om de beweging te leiden, vorm te geven en heldere, belangeloze informatie te verschaffen.

Doel

A new zero: tientallen lezingen, advies- en inspiratiesessies voor bedrijven, overheden, consumenten en scholen

Emma+John: nicheblog met duizenden lezers per maand, met groeiend social bereik (alles organisch)

Plasticdieet: in totaal al meer dan 1200 deelnemers. Dit jaar wordt een nog groter aantal deelnemers verwacht

BRON Duurzame Hotspotskaart: prijswinnende stadskaart met duurzame hotspots: maakt duurzaamheid laagdrempelig, stijlvol en positief. Duizenden websitebezoekers (duurzamehotspots.nl) en een juryprijs voor de Amsterdamse gedrukte editie.

Tientallen samenwerkingen en verbindingen om duurzaamheid te promoten en bewustwording te vergroten: o.a. De Gezonde Stad, Tulper, The Ocean Cleanup, By the Ocean we Unite, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, ASN Bank etc.

Actief bij

A new zero, Emma+John, Opgemärkt

Rol binnen initiatief

Nicky en Jessie werken als zussen samen aan het opstarten, uitvoeren en coördineren van hun projecten.

Vanuit welke rol

Ondernemer