Jesse van Schaik

image_2021-05-10_00-48-53

Jesse van Schaik is 16 jaar oud en Scholierenstaker en bewegingsbouwer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben vanaf het begin van de scholieren klimaatstakingsbeweging in Nederland actief, en heb twee jaar geleden samen met andere scholieren zowel de nationale Fridays For Future Nederland beweging opgericht als ook de Amsterdamse tak, Fridays For Future Amsterdam. Daar ben ik nog steeds heel actief met het organiseren van acties, het ondersteunen van nieuwe scholieren die actief willen worden, en het bouwen aan de klimaatbeweging. Verder sta ik ook vaak met andere scholieren van FFF Amsterdam vrijdagmiddag op de Dam. Daarnaast ben ik ook nog in andere klimaatgroepen of -initiatieven actief.

Doel

Ik heb meegeholpen bij meerdere acties en groepen opzetten, zowel grote als kleinere. Zo heb ik dus de Amsterdamse scholierentak opgericht, die nu is uitgegroeid tot een groep met zo'n 15 actieve leden (allemaal scholieren van 13-18), en in staat om zelfstandig grote acties te organiseren. Verder heb ik meegeholpen bij alle internationale klimaatstakingen van Fridays For Future vanaf 2019.
Bij de Klimaatstaking op 27 september 2019 heb ik meegeholpen met organiseren, en samen met anderen meer dan 30.000 mensen op de been gekregen
Voor 29 november 2019 (ook een internationale actiedag) hielp ik met de coördinatie en ondersteuning van alle lokale scholierengroepen, wat resulteerde in lokale scholierenacties in 20 plaatsen.
Verder heb ik met andere mensen & groepen ook veel kleinere acties georganiseerd, zoals een fietsprotest, acties voor het Urgendavonnis, online acties, stoepkrijtacties en andere creatieve manieren om meer aandacht voor de klimaatcrisis te vragen.

Actief bij

Fridays For Future Nederland

Rol binnen initiatief

Mede met andere scholieren heb ik FFF NL en Amsterdam opgestart, en ben daar nu nog steeds zeer actief met het organiseren van acties, bereiken & betrekken van nog meer scholieren bij de klimaatbeweging, en zorgen dat Fridays For Future zichtbaarder wordt in Nederland.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://fridaysforfuture.nl/