Jeske Eekelaar

2

Jeske Eekelaar is 25 jaar oud en Sustainability Coordinator

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben een ambitieuze young professional met een passie voor muziek en duurzaamheid. Deze passies combineer ik als freelancer in de festivalwereld, dat een perfect platform vormt om een verhaal over te brengen op de jaarlijks miljoenen festivalbezoekers in Nederland. Dit doe ik door te werken aan verschillende duurzaamheidsprojecten die worden uitgevoerd op festivals, zoals de Green Teams op Welcome To The Future en Mysteryland, maar ook door te bouwen aan een groep vrijwilligers (ambassadeurs) die dit verhaal verspreiden. Ik geloof in het gebruiken van sociale invloed als wapen om festivalbezoekers bewust te maken en hen dit gevoel mee naar huis te laten nemen.

Doel

In 2015 studeer ik af met een onderzoek naar het afvalprobleem op festivalcampings voor Green Events, ondersteund door een case studie op de evenementen van Extrema. Vanaf dit punt was er voor mij ‘no way back’: ik zou een verschil maken in de festivalwereld. Als logisch vervolg op mijn afstuderen als Eventmanager startte ik als freelancer onder de naam Jes is More, waarbij ik mij o.a. voor Green Events inzet voor de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsprojecten op verschillende festivals. Zo werk ik als vrijwilligerscoördinator voor Welcome to the Future en Mysteryland en word ik als duurzaamheidscoördinator ingezet voor Extrema Outdoor en Solar Weekend. Daarnaast ben ik betrokken bij de Q-dance vrijwilligersdag - THE PROJEQT - voor stichting 10,000HOURS en zal ik dit jaar ook een rol in vrijwilligers en duurzaamheid vervullen voor TEDxAmsterdam.

Actief bij

Green Events

Rol binnen initiatief

Ik zet mij voor Green Events met name in voor de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsprojecten op verschillende festivals. Daarnaast geef ik regelmatig presentaties / gastcollege's op scholen over het verduurzamen van evenementen en ben ik betrokken bij de Green Deal Afvalvrije Festivals.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.greenevents.nl/