Jelmer Mommers

auteursportret_jelmer_1920x1080

Jelmer Mommers is 31 jaar oud en Journalist

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Jelmer Mommers (1987) schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering. In 2017 haalde hij het wereldnieuws door een oude klimaatfilm van Shell opnieuw te onthullen. In 2018 maakte hij interne Shell-documenten openbaar, waarop de rechtszaak die Milieudefensie voert tegen het klimaatbeleid van Shell deels is gebaseerd. In 2019 verschijnt zijn boek, Hoe gaan we dit uitleggen – Onze toekomst op een steeds warmere aarde.

Doel

Jelmer Mommers ontwikkelde zich de afgelopen tien jaar tot toonaangevend klimaatjournalist. Op basis van indrukwekkend journalistiek onderzoek, heldere explainers en soms snoeiharde stellingname houdt Mommers bedrijven, overheden en ons allemaal scherp op de urgentie van het klimaatprobleem.

Actief bij

De Correspondent

Rol binnen initiatief

Mommers werk kenmerkt zich niet alleen door vasthoudendheid en veelzijdigheid, maar ook door de toepassing van vernieuwende journalistieke methoden. Door openlijk verslag te doen van zijn journalistieke zoektocht in onder andere zijn nieuwsbrief (ruim 5000 volgers) bindt Jelmer een vaste groep lezers aan zich, die ook bijdragen aan zijn onderzoek.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://decorrespondent.nl/jelmermommers