Jelle Bekirovic

Jelle

Jelle Bekirovic is 27 jaar oud en Oprichter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Jelle heeft in augustus 2018 de start-up FlyGRN gelanceerd en hiermee in januari 2019 de prijs voor Beste Reisidee 2019 gewonnen. FlyGRN is een vliegticketzoekmachine die automatisch gedeeltelijk of volledig de CO2 uitstoot van jouw vlucht gratis compenseert. Hoe dit mogelijk is? FlyGRN investeert een deel van de marges die ze van haar partners ontvangt direct is compensatieprojecten. Momenteel wordt hiervoor samengewerkt met een gecertificeerd zonnepanelenproject in India.

Vliegen is een van de meest vervuilende manieren om te reizen en compenseren alleen is niet voldoende. Daarom zet Jelle met FlyGRN ook in op het creeëren van bewustwording. Zo krijg je op de site direct te zien voor hoeveel CO2 uitstoot jouw vlucht verantwoordelijk is en wordt aangestuurd op reisopties dichter bij huis of het pakken van de trein indien mogelijk. Hiermee hoopt Jelle uiteindelijk de emissies in de luchtvaart- en reisbranche aanzienlijk te verminderen.

Doel

Naast het winnen van de prijs 'Beste Reisidee 2019' is Jelle met FlyGRN ook al in verscheidende (inter)nationale media verschenen. Bovendien zijn er momenteel al voor een aantal volle vluchten aan CO2 uitstoot gecompenseerd en dit groeit elke maand. Maar toch is het allermooist wat FlyGRN al heeft kunnen bereiken dat er mensen geïnspireerd zijn geraakt om bewuster of op andere manieren te reizen en daarmee hun totale impact op het milieu te verkleinen.

Actief bij

FlyGRN

Rol binnen initiatief

Jelle is al sinds zijn 14e bezig met ondernemen en heeft 1,5 jaar geleden besloten om deze kennis - samen met zijn studie-achterond in duurzaamheid - te steken in het oprichten van FlyGRN. Hij is dus verantwoordelijk voor de volledige opzet van deze start-up en stuurt daarnaast enkele medewerkers aan, waarvan het grote deel digital-nomad is en zelf ook heel bewust bezig is met het verkleinen van hun (reis)impact op het klimaat.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.flygrn.nl