Jasper Kool

Jasper_Kool_Happy_Tosti_1

Jasper Kool is 29 jaar oud en Oprichter & eigenaar

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Onze droom is, om met Happy Tosti, zoveel mogelijk mensen met- en zonder arbeidsbeperking een leuke, leerzame en betaalde werkplek te bieden. Voor 2023 willen wij minimaal 500 mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan hebben geholpen. Dat doen wij door de lekkerste tosti-creaties te serveren en te focussen op de beste service voor onze gasten.

Wij streven ernaar om een 100% kloppend bedrijf te runnen door keuzes te maken die goed zijn voor mens en milieu. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn;

Gebruik maken van producten met een duurzame herkomst zoals ons bio brood, bio kaas, eerlijke koffie en soepen van verspilde groentes.
De keten heeft een minimale voedselverspilling door een slimme menukaart en een efficiƫnt inkoopsysteem.
Gebruik maken van zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen. De verpakkingsmaterialen die we gebruiken zijn van duurzame herkomst of hebben een minimaal schadelijke impact op het milieu.
Meer dan 65% van onze medewerkers heeft een arbeidsbeperking.

Door het hippe interieur van de restaurants en de vrolijke sfeer die er hangt zorgen we dat onze gasten graag terugkomen. Leuke elementen van de restaurants zijn schommels, fietsstoelen, gele toiletpotten, schommelstoelen, photobooths en de sociale kunstwerken.

Doel

Met Happy Tosti hebben wij al meer dan 100 mensen met een arbeidsbeperking aan een LEUKE betaalde baan geholpen. 98% van deze mensen is nog steeds aan het werk! Op dit moment hebben we 7 Happy Tosti restaurants (in 7 verschillende steden) operationeel en een sociale bakkerij in ontwikkeling. Met Happy Tosti laten we zien dat het maken van financiƫle winst en sociale winst perfect samen gaan. 65% van alle gewerkte uren binnen Happy Tosti worden gewerkt door medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij laten aan de landelijke en lokale politiek zien dat wij een zeer waardevolle oplossing hebben voor een groot maatschappelijk probleem. Door onze medewerkers een betaalde baan te bieden dalen de overheidsuitgaven m.b.t. uitkeringen en overige sociale lasten. Doordat wij leuke en waardevolle banen met doorgroeimogelijkheden bieden voor deze kwetsbare doelgroep zien we bij iedereen een stijgende lijn zowel in persoonlijke als professionele ontwikkeling. Onze individuele vestigingen zijn tevens winstgevend waardoor wij kunnen blijven groeien en onze impact kunnen blijven vergroten.

Actief bij

Happy Tosti Holding B.V.

Rol binnen initiatief

In 2015 heb ik mijn eerste Happy Tosti restaurant geopend in Den Haag. Afgelopen 4 jaar zijn daar nog 6 restaurants bijgekomen, dus staat de totale teller op 7 restaurants in 7 verschillende steden. Tot nu toe hebben we in totaal ruim meer dan 100 mensen met een arbeidsbeperking een betaalde baan kunnen geven waarvan 98% nog steeds betaald aan het werk is.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.happytosti.nl/