Jasper Fleers

Jasper_kleur_highres-8639

Jasper Fleers is 30 jaar oud en commerciële hippie

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Momenteel ben ik actief bij mijn eigen onderneming De Groene Lobby (DGL), bij Bevrijdingspop Haarlem als vrijwilliger, bij Ymere Haarlem in de Raad Van Advies en tevens geef ik geregeld gastcolleges en inspiratie sessies.

Mijn voornaamste activiteit bestaat uit het draaien van DGL. Bij DGL willen we mensen en duurzame ideeën verbinden om zo sneller naar een duurzame wereld te gaan. Dit doen we altijd op een positieve manier en met een grote glimlach! De afgelopen jaren zijn we voornamelijk actief geweest in het verduurzamen van evenementen met de focus op afval/grondstof management (www.cleanteams.nl). Vanwege de Corona crisis is vrijwel onze gehele business weggevallen en zijn we bezig om onze kennis en ervaring in de evenementen sector om te zetten naar bedrijfsterreinen en winkelcentra. Deze zullen we begeleiden op weg naar een zo circulair mogelijk winkelcentrum/bedrijfsterrein.
Tevens zijn we actief met bewustwordingscampagnes om mensen op een positieve manier te wijzen op de 1,5M, en andere RIVM, regels.

Binnen Bevrijdingspop Haarlem ben ik actief op het gebied van relatie management en duurzaamheid. Ik werk reeds 6 jaar mee aan dit waanzinnige maatschappelijke festival wat wordt georganiseerd door vrijwilligers.

Daarnaast houd ik me met verschillende vrijwillige klusjes bezig zolang deze maar met maatschappelijkheid of duurzaamheid te maken heeft. Ook vind ik het belangrijk om scholieren en studenten te helpen om zo nog meer mensen te inspireren

Doel

Het zou voor ons een waanzinnige zomer worden met grootschalige campagnes op Bevrijdingsdag, De Pride en Koningsdag in Amsterdam, Haarlem en Leiden. We waren bijna rond met de organisatie van de formule 1 en het Songfestival. Ook liepen er gesprekken om SAIL en het EK circulairder en schoon te maken. Door Corona is dit allemaal in het water gevallen.

Waar ik trots op ben is dat we in opdracht van de gemeente Amsterdam en Haarlem op Koningsdag 2019 17 zeecontainers vol met niet verkochte vrijmarkt spullen hebben ingezameld en deze bij kringloopwinkels een nieuw leven hebben gegeven. Ook het circulairder maken van de plein feesten van de Pride door backstage 4 verschillende grondstofstromen in te zamelen. Daarnaast ook andere events als Bevrijdingspop, Dockyard, Mystic Garden, Veerplas Festival en de Kerstmarkt Haarlem. Met onze cleanteams hebben we het schoner, circulairder en vooral vele tienduizenden bezoekers positief gemotiveerd!

Daarnaast vind ik het ook altijd mooi om te zien hoe gemotiveerd ons team van duurzaamheids ambassadeurs (scholieren en studenten die bij ons werken) om zowel tijdens, maar ook buiten, werktijd met duurzaamheid bezig te zijn :)

Actief bij

De Groene Lobby

Rol binnen initiatief

Vanuit mijn eerdere onderneming Het Nieuwe Contact is De Groene Lobby opgezet. Met een klein vast kantoor team (1 medewerker, 1 stagiair en 1 kantoor kat) en een groot team van duurzaamheids-ambassadeurs zetten wij ons in om de wereld een stukje groener te maken. Dit altijd op positieve wijze om zo veel mogelijk mensen bewust te maken!

Als commerciële hippie en eigenaar maak ik de keuze welke projecten we vrijwillig ondersteunen en vanuit welke projecten wij onze inkomsten halen om de huur, loon- en andere kosten te maken. Rijk worden is hierbij nooit een doel, meer impact en schaal maken wel!

Ik houd het meest van de diversiteit aan projecten die we doen. De afgelopen jaren voornamelijk event verduurzaming (www.cleanteams.nl opgezet) maar ook veel school/studie/bewoners projecten

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.degroenlobby.nl