Jasper Fleers

Jasper_kleur_highres-8639

Jasper Fleers is 29 jaar oud en oprichter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Duurzaamheid zit in alles en daarom probeer ik in alle facetten van mijn leven duurzaamheid verder te brengen. Dit doe ik zowel privé, zakelijk als bij de vrijwillige functies die ik uitvoer. Ik zie mezelf als een 'commerciële hippie' die laat zien dat duurzaamheid zowel goed is voor het milieu als de portomonnee.

Privé scheid ik mijn afval, eet zoveel mogelijk vegatarisch/verganistisch, reis zoveel mogelijk met het OV of anders elektrisch en probeer hier zoveel mogelijk vrienden in mee te nemen.

Ik ben oprichter van De Groene Lobby, een promotie bureau voor duurzaamheid waarbij we mensen en ideeën aan elkaar verbinden. Veel goede duurzame oplossingen bestaan al (zie ook de DJ100) en wij brengen dit onder de aandacht van de juiste mensen. Wij doen dit op een ludieke manier met een positieve boodschap!
We doen veel opdrachten om zwerfafval tegen te gaan, zonnepanelen te promoten en bedrijven het laaghangende duurzame fruit laten zien. Dit doen we zowel in opdracht van gemeentes als commerciële organisaties.

Als vrijwilliger ben ik actief bij Bevrijdingspop Haarlem. Ik houd me bezig met het verder verduurzamen van het festival en de communicatie hierover richting onze bezoekers (140.000 bezoekers).
Tevens zit ik in de Raad van Advies van Ymere Haarlem (woningbouwcoöperatie) om vanuit mijn groene visie advies te geven over vraagstukken van Ymere Haarlem.
Ook wordt ik regelmatig als gastspreker uitgenodigd om mijn visie over duurzaamheid te delen.

Doel

Ik ben het meest trots op de hoeveelheid mensen die ik heb mogen laten zien dat duurzaamheid goed voor het milieu is, leuk is en vaak ook nog financieel interessant is! Daarnaast het succesvol opzetten van de Groene Lobby waarmee we bijna ons 5 jarige lustrum vieren (eerder onder een andere naam).

Ik voel me vereerd om op zoveel verschillende plaatsen als spreker te mogen zijn uitgenodigd, de berichten en belletjes die ik krijg van onbekende om samen te kijken hoe we de wereld duurzamer maken en de verschillende duurzame functies waarvoor ik ben gevraagd en natuurlijk mijn eerdere plaatsingen in de DJ100.

Concreet gezien hebben wij samen met opdrachtgevers vele duizenden huishoudens aan zonnepanelen geholpen, vele duizenden kilo's zwerfafval bespaart, vele duizenden biologische maaltijden bezorgt, schrijven en filmen we duurzame verhalen, hebben we een onwijs gaaf team (drukste dagen meer dan 100 man) van studenten en scholieren aan duurzaam werk geholpen en hebben we vele mensen positief mogen inspireren in de wondere wereld van de duurzaamheid!

Duurzaamheid doe je niet alleen, duurzaamheid doe je samen! Zo wordt het leuker, makkelijker en financieel interessanter :)

Actief bij

De Groene Lobby

Rol binnen initiatief

5 jaar geleden ben ik samen met mijn toenmalige compagnon Het Nieuwe Contact gestart. Na een uiteenlopende visie is hij zich volledig gaan focussen op grootschalige zonneparken en heb ik de onderneming verder gevoerd onder de naam De Groene Lobby.

Momenteel zijn we uitgegroeid tot een duurzaamheids promotie bureau met 4 mensen op kantoor en daarom heen een team van enthousiaste scholieren en studenten die bij ons als bijbaan werken.

We hebben gemeentes als opdrachtgevers maar werken ook veel voor commerciële organisaties, non profit organisaties en privé personen. Ons doel is niet zozeer om geld te verdienen (natuurlijk moet de huur en personeel worden betaald) maar vooral om de wereld duurzamer te maken. Linksom of rechtsom komt er uit vrijwillige bijdrage altijd iets moois!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.degroenelobby.nl