Jasper Fleers

jasper

Jasper Fleers is 27 jaar oud en eigenaar

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

januari 2017 heb ik Het nieuwe contact overgenomen en voortgezet onder De Groene Lobby. Met De Groene Lobby wil ik de transitie naar een duurzame wereld versnellen door mensen en ideeën te verbinden om zo bewustwording en activatie te realiseren. Met de Groene Lobby hebben we verschillende consumenten campagnes (zonnepanelen, zwerfafval en biologisch eten) en lobbyen we bij de overheid voor een duurzamere wereld.

De Groene lobby heeft geen eigen producten maar werkt met een jong team van duurzaamheids ambassadeurs om met ludieke campagnes mensen, organisaties en overheid van duurzame oplossingen te voorzien! We zijn een promotie bureau voor duurzame organisaties.

Tevens ben ik als vrijwilliger actief bij Bevrijdingspop Haarlem om het festival te verduurzamen. De verduurzaming maak ik mogelijk door samenwerkingen aan te gaan met andere festivals en organisaties die hierbij ondersteunen.

Als laatste ben ik ook actief in het geven van colleges aan middelbare en hogere scholen op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap.

Doel

Afgelopen jaar heb ik, mede door DJ100, veel geleerd en bereikt. Met mijn eigen onderneming hebben we duizenden mensen aan zonnepanelen geholpen, vele honderden mensen verantwoord biologisch laten eten en tienduizenden mensen bewust gemaakt. We werken met een jong team van duurzaamheids ambassadeurs en ik vind het mooi om te zien dat alle bij ons werkende mensen zeer geïnspireerd zijn geraakt om duurzamer te leven en dit verder uit te dragen!

Als DJ100'er heb ik vele bijeenkomsten en conferenties mogen bezoeken waar ik veel nieuwe kennis heb opgedaan. Daarnaast heb ik meegedaan aan een wedstrijd voor de Top Sector Energie om een plan te schrijven voor de verduurzaming van de energie intensieve industrie. Dit plan heb ik, tezamen met mijn groep, mogen presenteren tijdens de Top Sector Energie en vervolgens heb ik verschillende gesprekken met TKI besturen gevoerd om te kijken of dit plan te implementeren is in het beleid.

Actief bij

De groene lobby

Rol binnen initiatief

Als duurzaam ondernemer werk ik met een jong team van duurzaamheid ambassadeurs om de transitie naar een duurzame wereld te versnellen. We promoten innovatieve duurzame oplossingen en proberen consumenten bewuster te maken en natuurlijk te activeren tot gebruik van de mogelijkheden! Momenteel werken zijn wij vooral actief in het promoten van zonnepanelen, opruimen van zwerfafval en biologisch eten.
Tevens ben ik zelf bezig om duurzame organisaties en ideeën aan de juiste personen te koppelen. Dit is vaak in samenwerking met bedrijven en overheid.

Tevens ben ik als vrijwilliger betrokken bij Bevrijdingspop Haarlem om het festival te verduurzamen. We kijken hierbij vooral naar afval en energie gebruik.

In mijn vrije tijd geef ik gast colleges over duurzaamheid & ondernemerschap

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.degroenelobby.nl